17x Buitenuitjes, nieuwe uitjes en meer fijne uitjes voor mei

14 mei 2024
Oh lekkerrrrrr, net vakantie achter de rug en alweer een lang weekend voor de boeg. Heb je al plannen? Hieronder vind je allerlei inspiratie om er een gezellig weekend van te maken. Uitjes voor buiten, voor binnen. Voor later in mei. Voor kinderfeestjes en meer.

Speuren in het Van Gogh

Ontdek alles over de schilderijen van Van Gogh Museum in de gratis speurtocht. Of ga aan de slag met verf in de workshop. In de speciale familie audiotour beleef je samen Van Gogh. Ja het Van Gogh Museum is echt leuk voor de hele familie!Kinderen < 18 jaar zijn gratis.

NIEUW: Jumpsquare in Noord

In Amsterdam Noord wordt op 17 mei een gloednieuw Jumpsquare park geopend! Met naast trampolines ook waanzinnige attracties en interactieve spellen zoals de Valo Jump en de Airtrack Arena! Ook tof voor een kinderfeestje.

Sprookjesvoorstelling | 6+

Het geliefde dansspektakel komt naar Carré! Edward Scharenhand is een sprookjesvoorstelling voor de hele familie. Met zijn scharenhanden probeert hij zijn plekje in de samenleving vast te houden. Geniet mee! Te zien 29 mei t/m 2 juni.
Reserveer alvast tickets ?

Vaar over de grachten

Zo lekker om met een sloepje over de Amsterdamse grachten te varen! De sloepen van Mokum Bootverhuur kun je op 7 locaties huren! Stap aan boord en geniet. Je hebt geen vaarbewijs nodig en zwemvesten liggen aan boord.

Lekker actief naar buiten

Bij Sport4kidz is het outdoor seizoen geopend! Huur een kajak, bootje of SUP of kom zwemmen in het natuurzwembad waar toffe spelmaterialen klaarliggen. Probeer het nieuwe waterklimparcours! Jarig? Boek dan een outdoorfeestje.

Fien & Teun | 2+

Fien & Teun beleven een bonte avond in DeLaMar! Alle vriendjes bereiden een spetterend optreden voor. Dat belooft een muzikaal feest vol vele bekende én nieuwe liedjes! In de foyer staat de Boerderij experience vast klaar.
Pinkstermaandag 20 mei ?

Familie Vermi-Celli | 8+

Valentina verlangt naar een BFF, want in haar familie is zij het vreemde eendje. Ze gaat op zoek naar iemand die haar wel begrijpt en ontmoet de muzikale goeroes van het gevoel. Een muzikale roadtrip met aanstekelijke liedjes op 19 mei in Het Concertgebouw.


De Stille Kletsmajoor | 3+

Ga op 26 mei helemaal op in een vindingrijke wereld die letterlijk is opgebouwd uit letters en woorden. Een prachtige, humorvolle jeugdvoorstelling met poppen waar je werkelijk uren naar kunt turen. In Meervaart.
 

Mooie Kinderboekenfestival

Op 26 mei komen kinderboeken tot leven! Kom luisteren naar de mooiste verhalen in de Tolhuistuin. Ga zelf aan de slag met dans, bouw een kabouterstad of loop het punkertjesparcours. Dompel je onder in te gekke fantasiewerelden!

24 uur West voor kids

Beleef op 25 mei de hele dag activiteiten in Amsterdam West! De speeltuinen openen hun deuren en de vogels fluiten in de wilde natuur. Ook zijn er diverse theateroptredens, workshops en een voetbaltoernooi. Geen tijd voor verveling! Veelal gratis en met leuke route.

Nieuw: Cultuur Ferry

Stap aan boord van de Cultuur Ferry en vaar langs de culturele hoogtepunten van de stad! Je kunt op- en afstappen bij heel veel mooie musea en wordt ondertussen verblijd met toffe weetjes over de stad. En je kaartje is 24 uur geldig, dus alle tijd!Nu met 20% KIDSPROOF korting!

Speel- en maakweken

Samen een voorstelling maken? Dat kan bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool! In 8 weken ga je aan de slag met de verschillende disciplines van theater zoals kostuums en decor. Ervaring is niet nodig. Kom kennismaken en geef je op!


Dansvoorstelling Tegenwind | 7+

In deze voorstelling bij Muziekgebouw aan 't IJ blazen vier saxofoonspelers van Artvark en het dansgezelschap de Stilte heerlijk tegen de wind in. Met swingende klanken en vrolijke dansers is het lastig om op 26 mei stil te blijven zitten!

Ontdek de geschiedenis

Tijdens de Canondagen op 25 en 26 mei ontdek je samen de geschiedenis van NL met leuke activiteiten in musea. Help mee op de boerderij, volg een rondleiding door de prehistorie en middeleeuwen, doe een speurtocht of een quiz! Nieuwsgierig?

Virtual Reality feestje

Wel eens bij het A'DAM VR Game & Race Park geweest? Met 1.500m2 het grootste VR Park van Europa. Doe een virtual reality race tegen je vriendjes, stap in de achtbaan en ga samen op avontuur in Ghost Patrol. Incl.chips & limo.

Nieuwe escaperoom! | 8+

FORTtreffelijk in Markenbinnen heeft een gloednieuwe escaperoom "De Krijgsgevangenis". Jullie worden als dappere avonturiers gevangen genomen door de vijand en opgesloten in een mysterieus fort. Ontsnappen jullie?

Nieuwe speurtocht

Ontmoet de oorspronkelijke bewoners van New York in de tentoonstelling Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam in het Amsterdam Museum. Met een stripboek en nieuwe speurtocht ontdekken kinderen hoe Nederlanders hier aan land kwamen.


Op zoek naar nog meer uitjes? Klik op de roze button voor alle activiteiten op datum! Naar de website