Leuke kerstvakantie familie film: Kattenkwaad in het Museum

21 december 2023
Deze kerstvakantie kun je met de kids naar de gloednieuwe animatiefilm: Kattenkwaad in het Museum! Wij sprongen in onze reportersschoenen en namen alvast een kijkje! We reisden met Vincent mee, over land, over water en over zee. Van Rembrandt tot Van Gogh: de rode kater nam ons mee op avontuur langs de grote namen in de schilderkunst. Benieuwd wat we ervan vonden? We vertellen het tot in de puntjes. Behalve dan natuurlijk de laatste paar...

Het verhaal
Samen met muizenbuddie Maurice vertrekt de rode kat Vincent vanaf een onbewoond eiland naar het vaste land. De vrienden ontwaken in een groot museum vol pronkstukken. Groot feest voor Maurice, want zijn muizenfamilie doet niets liever dan smullen van de kostbaarste schilderijen. Maar ze blijken niet alleen in het museum. De beschermkatten doen er alles aan om de kunstwerken intact te houden. En dat betekent... geen muizen in de buurt!Vincent bevindt zichzelf in een lastige situatie, waarin hij iedereen tevreden probeert te houden. De schilderijen redden van de muis en de muis redden van de katten... en dan komt ook nog de Mona Lisa.  Een dwalend spook en een beeldschone kat Cleopatra maken de chaos compleet. Langzaam ontvouwt zich een verhaal vol actie, vriendschap en lastige keuzes. Een échte kinderfilm met kerstgedachte
Vincent is een echte allemansvriend en weet snel ook onze harten te winnen. Wat begint als een eenzame reis verandert langzaam in een verhaal vol met dieren. Helemaal passend bij de fantasierijke belevingswereld van kinderen. De katten werken samen, de honden jagen en Maurice laat zien dat katten en muizen ook vrienden kunnen zijn.

En van deze film steken de kids ook zeker wat op! Maurice leert Vincent over het bestaan van kunst en probeert om de echte parels te onderscheiden van de vervalsingen: "Ik ruik Monet!" Vele beroemde schilderijen en grote namen komen voorbij, waar wij zeker iets van hebben opgestoken. Met als hoogtepunt natuurlijk: de Mona Lisa!De actiescènes worden extra opgefleurd met gezellige deuntjes, van klassieke muziek tot hele spannende. Langzaam werd de spanning in de film opgebouwd, maar nooit te heftig voor de kids. Achtervolgingen over land en over zee eindigden gelukkig vaak in een net geslaagde ontsnapping! En natuurlijk altijd met de nodige kattenpauzes tussendoor: "Mannen, tijd voor een dutje"!

De film zit vol met kleine verhaaltjes die allemaal samenkomen aan het einde. Leerzaam voor de kids vanwege de kunstzinnige weetjes. En er komt een andere, lieve boodschap naar boven: samenwerken is eigenlijk veel fijner dan vechten. 

Dus zijn jullie op zoek naar een leuke film in de kerstvakantie waar jong en oud in meegesleept wordt? Stap dan in een wereld vol vriendschap, romantiek en lastige keuzes in 'Kattenkwaad in het Museum'. Van Lumisense en Dutch Film Works. Deze winter te zien in verschillende bioscopen in Nederland!

Klik op de roze button voor de trailer en om een bioscoop te zoeken in jouw regio.Merlin, Femke, Liesbeth

Naar de website