Kidsproofroute Rivierenbuurt

1 januari 2016
Hij is er: de eerste Kidsproofroute! We hebben de leukste Kidsproof locaties in de Rivierenbuurt in Amsterdam voor je verzameld!

Je kunt alle locaties herkennen aan de roze Kidsproof-deursticker.

Veel plezier!
Hij is er: de eerste Kidsproofroute! We hebben de leukste Kidsproof locaties in de Rivierenbuurt in Amsterdam voor je verzameld! Ideaal voor een dagje uit met vriend(inn)en & kids.

Je kunt alle locaties herkennen aan de roze Kidsproof-deursticker. Veel plezier!


Begin de dag met een lekker kopje koffie (én natuurlijk zo’n heerlijke muffin) bij Le Pain Quotidien op het Cornelis Troostplein.

Hiervandaan loop je in een paar minuten naar Kinderboerderij De Pijp. Midden in een wijk, verscholen achter de poort van een gebouw, vind je de gezellige dierenspeelplaats. Een heerlijk plekje om ’s morgens rustig te starten.

Als je vanaf de kinderboerderij weer op de Ferdinand Bolstraat uitkomt, sla je linksaf. De Ferdinand Bolstraat gaat over in de Scheldestraat. En daar vind je een paar héle leuke kinderwinkels.

De eerste die je tegenkomt is Meys & Co. Een kinderschoenenwinkel waarvoor mensen die ooit in de buurt woonden en nu verhuisd zijn, jaren later blijven terugkomen. De eigenaresse en haar medewerksters geven goed advies en niemand kijkt gek op als je een rondje rent om te testen of die schoenen nu écht lekker zitten.

Aan de overkant kun je bij Koter & Co je hart ophalen voor kinderkleding. Ze verkopen er allerlei hippe merken, liefst van Nederlandse bodem.

Naast Koter & Co zit De Winkel van Nijntje. Zóveel Nijntjes heb je nog nooit bij elkaar gezien. Als je zelf geen kleine kinderen meer hebt, kun je het vast niet laten hier een kadootje voor iemand anders te kopen.

Aan de rechterkant loop je vervolgens nog langs Oude beer & Kleine muis. Een bijna nostalgische speelgoedwinkel met écht kwaliteitsspeelgoed en veel houten producten. Dat wordt moeilijk kiezen!

Inmiddels ben je vast toe aan een lekkere lunch. Stop bij @SEVEN, vlak naast de speelgoedwinkel. Je zit er op stoere sloophouten meubels en ze maken er heerlijke koffie, boterhammen en Braziliaanse vruchtenshakes. Voor kinderen is er een klein speelhoekje, waar ze lekker hun gang kunnen gaan.

Als je nog even verder doorloopt, kom je op het Scheldeplein. Hier zit Knijn Bowling. Een moderne bowlingbaan waar je je dagje Rivierenbuurt spetterend kunt afsluiten!

Ben je daarna nog niet moe en wel hongerig? Ga dan nog even een hapje eten bij Restaurant Vandaag op de Europaboulevard. Dit ligt een klein stukje voorbij het Scheldeplein. Hier is voor iedereen iets lekkers te eten, kunnen de kinderen lekker spelen en papa en mama nagenieten van een leuke dag uit!