Lekker gymmen bij The Little Gym: wat een feest

1 augustus 2022
Gymmen bij The Little Gym zorgt voor een grote dosis 'Serious fun'. Mijn dochter vond het vooral 'veel fun'. Maar de lessen zorgen ook voor een positieve ontwikkeling!
Lekker gymmen bij The Little gym

Vandaag mag mijn dochter Katie, van bijna 4, meedoen met een les bij The Little Gym.

The Little Gym biedt actieve programma’s voor kinderen van 4 maanden tot en met 12 jaar. Programma’s die erop gericht zijn de grove en fijne motoriek bij kinderen verder te ontwikkelen, het zelfvertrouwen te vergroten en de omgang met andere kinderen te stimuleren. En natuurlijk een dosis plezier!

Het is woensdagochtend 10 uur als we The Little Gym binnenstappen. Overal vrolijke, energieke 3-jarigen die wachten tot ze de gymruimte in mogen. Als ze eenmaal naar binnen mogen rennen ze allemaal uitgelaten de gymruimte in. Incluis mijn dochter. Behalve Max, hij bekijkt het tafereel liever van een afstandje. Bij leidster Carlijn op schoot.

De gymzaal is een grote, schone, vrolijke ruimte met matten en gymtoestellen. Ik blijf met de ouders achter in de ontvangst ruimte. Achter het raam mogen we meekijken met de les.

17 Kindjes zitten met 3 instructeurs op de mat in de kring. Vandaag is Boy de hoofdinstructeur. Hij begeleidt de les. Elke les is opgebouwd volgens een vast stramien. En elke week wordt dit stramien in een thema gegooid, zoals bijvoorbeeld Circus, Halloween, Balanceren etc.

De les begint met een welkom. De kinderen zitten in een kring en zingen en klappen een liedje. Om de beurt wijst Boy iemand aan zegt de peuter haar/zijn naam.

Dan volgt de warming up. Deze focust zich op de grove motoriek. Iedereen krijgt een doekje….eeeh, ik bedoel ‘Vleermuis’ in zijn hand. En deze wil vliegen! Ze vliegen in rondjes, ze vliegen hoog, ze vliegen laag en ze vliegen op muziek!

Elisabeth, een blonde driejarige, heeft het even gehad met de vleermuis en begeeft zich naar het rekstok, waar ze vervolgens rondjes op draait. Het is opvallend dat een driejarige dit al kan. Als ik even later haar moeder aanspreek geeft zij aan dat dit echt iets is wat Elisabeth bij The Little Gym geleerd heeft!
Max vindt die vleermuizen toch wel interessant en verruilt de schoot van Carlijn voor een vleermuis en de groep!

Nu iedereen opgewarmd is, volgt de groepsactiviteit, waar de fijne motoriek wordt gestimuleerd. Alle peuters staan op een gekleurde stip op de grond te dansen op muziek. Boy doet het voor, iedereen doet het na.

Dan is het tijd voor gymnastiek. In een klein groepje met 1 instructeur gaan de peuters naar een gymactiviteit (er zijn er totaal 3). De activiteit wordt aangepast op de vaardigheden van de peuter en wordt naarmate de lessen vorderen steeds lastiger. Zo hangt Katie bij 1 activiteit aan een rekstok waar ze met haar been een ballon moet wegtrappen. En is de andere activiteit gericht op balanceren. De kindjes die al meerdere keren geweest zijn, pik ik er makkelijk uit. Die doen de oefeningen een stuk makkelijker!

Het uur is bijna om en als afsluiter verzamelt iedereen zich op de mat en wordt er nog een liedje samen gezongen. Een uitgelaten dochter krijg ik terug. Ze vond het niet leuk….ze vond het ‘hééééél leuk’ en wil graag weer!

Als ik even later met wat ouders sta na te praten krijg ik alleen maar positieve reacties. Julian met hoogtevrees had hier na 3 lessen bij The Little Gym geen last meer van. De moeder van Elisabeth (nu 3) heeft ook haar oudere zoon Junius bij The Little Gym laten gymmen. Naast het feit dat haar kinderen hun energie hier kwijt kunnen ziet ze dat haar kinderen zelfverzekerder worden en hun motoriek zich sneller ontwikkelt.

Dank je wel Annemiek en je super enthousiaste en leuke team voor deze geweldige ochtend! Katie heeft genoten en ik dus ook!

Verdere informatie:
Het is mogelijk om op ieder moment in te stromen. Er wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. De lessen worden gegeven door professionele instructeurs met zowel leservaring als een turn- of dansachtergrond.

Bij The Little Gym kun jje ook een kinderfeestje vieren.

Voor meer informatie, klik door op de button. Naar de website