Lente: 11x leuke dingen om buiten te doen met kinderen

1 augustus 2022
We hebben de binnenmuren van ons huis wel genoeg gezien deze winter en regen. Jeetje, wat duurden de maanden opeens lang! Fijn dat het nu lente wordt. We willen naar buiten! Warme zonnestralen pakken, ijsjes eten en genieten van bloesem en lammetjes. Hieronder lees je 11 lente-uitjes om buiten te doen met je kinderen.
Leuke dingen om buiten te doen in de lente

1. Lammetjes kijken

Als de eerste lammetjes geboren zijn, weet je dat de lente in aantocht is. Een kraambezoekje aan deze wollige dieren mag daarom niet ontbreken in het voorjaar. Dat kan bij de (kinder)boerderij in de buurt of – als je heel veel lammetjes wilt zien – bij één van de grote schaapskooien in Nederland. Bekijk hier de kinderboerderijen in Amsterdam.

2. Zelf bloemen plukken

Bij de lente denken we al snel aan bloemen. Laat de bloemist-in-de-dop los in jouw kind. Misschien groeien er om de hoek prachtige veldbloemen om te plukken. Of laat je kind zelf een boeket samenstellen op de markt. Ook leuk: breng een bezoekje aan een pluktuin. Bij de Pluktuin Amstelveen kun je nu je eigen bosje narcissen plukken!

3. Lentebloemen zoeken

Ook de bloembollen staan in bloei in het voorjaar. De narcissen, sneeuwklokjes, krokussen en tulpen fleuren de wereld weer op. Tijdens een ommetje met het kleine grut kun je op zoek gaan naar de bekendste lentebloemen. Of maak eens een fietstochtje langs de kleurrijke bollenvelden.
In het  Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat binnenkort de Japanse kersenbloesem te bloeien. Heel bijzonder! Hou je wel aan de bezoekersregeling als je de pracht met eigen ogen wil aanschouwen!

4. Koeiendans

Hoe zou jij dansen na maanden binnenzitten? De eerste dag in de wei is voor de meeste koeien reden voor een vreugde dansje. Een prachtig gezicht!  5. Speeltuinentocht

Nu de zon weer gaat schijnen, is het tijd om de lokale speeltuinen te herontdekken. Wij zetten de 5 leukste natuurspeeltuinen voor je op een rij.  We hebben ook een overzicht van alle speeltuinen.

6. IJssalon test

Is het al warm genoeg voor een ijsje? Je kinderen vinden vast van wel! Maar welk ijssalon in jullie stad is het beste? Er is maar één manier om het te ontdekken: in elke ijssalon een ijsje proeven. Tip: bestel per ijssalon één of twee smaken om samen te delen. Dit zijn onze favoriete ijssalons! Laat ons vooral weten als we een topper missen in dit lijstje

7. Toerist op de fiets

Sommige dagen lenen zich perfect voor een fietstochtje: weinig wind, een lekker zonnetje. De hoogste tijd om je eigen stad eens op de tweewieler te ontdekken. Op de fiets kom je toch weer op plekken waar je nooit geweest bent. En wist je dat er in veel steden speciale fietsroutes voor gezinnen zijn?

8. Buitenspelen zoals opa en oma

De volgende keer als jullie opa en oma spreken, vraag dan eens: wat deden jullie als kind tijdens het buitenspelen? Daar komen vast leuke verhalen en ideeën uit. Misschien kent opa nog wel een leuk hinkelspel of klom oma altijd in bomen. Natuurlijk kunnen je kinderen het daarna gelijk zelf uitproberen.9. Picknicken met je jas aan

Op de meeste lentedagen is het nog nét te fris om zonder jas naar buiten te gaan. Dus dan picknicken we gewoon met onze jas aan! Vul samen met je kids een tas vol lekkernijen om buiten op te eten. Tip: een waterdicht picknickkleed is in het vroege voorjaar onmisbaar.

10. Sporten met je kleine

Rennen, klimmen, skateboarden, skeeleren, voetballen. Samen met je kinderen sporten in de buitenlucht is gezond én gezellig. Pomp de voetbal dus maar op, trek de rolschaatsen van de plank en gaan!

11. Kikkerdril zoeken

Van eind maart t/m juni vind je kikkerdril in slootjes en vijvers. Wist je dat je dit dril kunt vangen en verzorgen tot kikkervisjes. In deze blog lees je hoe dat werkt: Kikkerdril: hoe doe je dat?

Heb je een leuke lente-tip die je met ons wilt delen? Of heb je één van de bovenstaande tips getest. We zijn heel benieuwd naar je ervaringen. Stuur ons vooral een berichtje via Amsterdam@kidsproof.nl of via Instagram.

Voor alle lente-uitjes, klik op de onderstaande button. Naar de website