Vier meivakantie in Amsterdam

16 april 2019
De heerlijke vakantiedagen zijn er! Lekkerrrrr meivakantie wat wil je nog meer? Nou super leuke uitjes natuurlijk. Waar je kids én jij blij van worden! Wij hebben weer een fijn rijtje verzameld voor je... Geniet van de vakantie,
Gouden Japan Week
Deze meivakantie is de Gouden Week in Japan. Bezoek nú de tentoonstelling COOL JAPAN in het Tropenmuseum. Ontmoet robot Pepper. Doe mee met het spel Karuta of Shogi of leer jouw karakter tekenen bij de workshop manga. 

Familiegidsen in het Rijks Ontdek het Rijksmuseum met één van de leuke familiegidsen! Duik in de Middeleeuwen, de 17de, 18de of 19de eeuw met spelletjes, opdrachten en verhalen! En er zijn nog veel meer toffe activiteiten in de meivakantie.

Muizenhuis Meivakantie
Ben jij fan van het Muizenhuis? Dan moet je deze vakantie écht naar Het Scheepvaartmuseum! Bewonder het decor van Muizenhuis-De haven, bekijk de theatervoorstelling en wie weet ontmoet je de auteur zelf!

Terug naar 1940-1945
Hoe zag het leven van kinderen in de Tweede Wereldoorlog eruit? Eva, Jan, Nelly en Henk vertellen je het in het Verzetsmuseum Junior! En met het gratis speurboekje wordt je reis door de tijd extra spannend! (9+)

Maak je eigen molen!
In het Zaans Museum maak je deze meivakantie je eigen molen of Zaans huisje. Doe inspiratie op bij de Zaanse Schans, de molens en Zaanse groene huisjes. En kijk in de speurtocht of jouw kunstwerk een beetje lijkt.

Lieveheersbeestjes speurtocht (3+)
Bij Museum Ons' Lieve Heer op Solder kun je een speurtocht of een audiotour doen! Ontdek jij het geheim op zolder? 

Vakantie in het bos
Nu de zon lekker begint te schijnen, moet je haast wel een bezoek brengen aan het Amsterdamse Bos! Daar zijn leuke activiteiten te doen, zoals dinopark maken, Wood Wide Web en het kabouterpad.

De natuur in!
Vaartochten maken, een kampvuur maken, insecten zoeken, dierenyoga, hout snijden en nog meer toffe activiteiten in de natuur staan jou van 22 t/m 26 april te wachten bij De Natureluur!

Bij Haddock
Bij Haddock is er van alles te doen in de meivakantie!

Familieroute (7+)
15 Hoogtepunten uit de collectie van de Grieken tot aan de Romeinen... Dat zie je in het Allard Pierson Museum! De familieroute neemt je de langs deze bijzondere objecten. Leuk voor jong én oud!

Family Sundays Zondag is voor families! Daarom kun je iedere laatste zondag van de maand onbezorgd genieten bij Jansz.! Er is een fijne speelkamer, snelle service en heerlijk eten voor de hele familie! 

Het Paleis is open! Als de Koning van huis is, is het Koninklijk Paleis geopend voor ons! En daar is van alles te beleven! Prins Louis en Jacob nemen je mee tijdens een leuke (gratis) audiotour. Ga je mee op avontuur?

Creatief bezig (6+)
Kom je in deze vakantie naar het Kindermuseum van het Joods Historisch Museum? Daar maak je bijvoorbeeld op 1 mei een geheime wereld met letters en op 2 mei je eigen geluksamulet. Handig! 

Ahoi (1-5 jaar)
Ga mee naar zee tijdens deze spetterend leuke voorstelling bij Black Cat Theatre! Maar eerst moet er een schip gebouwd worden! En welke grappige wezentjes zie je daar? Ontdek het zelf! Voor de kleintjes !

Boswachter tips
De meivakantie is een mooi moment om lekker naar buiten te gaan. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips. Er is ook veel te doen in de buitencentra!

Oosters sprookje
Theater De Krakeling organiseert op 10 mei een bijzondere Ramadanavond voor de hele familie! Laat je betoveren door de magische familiemusical Aladdin. En schuif daarna aan bij de iftar! (maaltijd)