• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

36 x meivakantie uitjes in en om Amsterdam

16 april 2024
Lekkerrrrr meivakantie wat wil je nog meer? Nou super leuke uitjes natuurlijk. Waar je kids én jij blij van worden. Wij hebben weer een fijn rijtje verzameld voor je...

(Theater)voorstellingen in de MEIVAKANTIE


Swingende muziekband | 4+

Loulou & Lou komen met een vrolijk muziekfeest naar Het Concertgebouw! Met liedjes van jazz tot klassiek, rock en reggae maken ze een groot feest op het podium. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen heerlijk meedansen en -zingen.


Beuk! en Checkpoint theater

In de meivakantie zie je spektakel, idiote proefjes en bizarre achtervolgingen in het Zaantheater. Tijdens Checkpoint Theater gaat het dak eraf met toffe experimenten en in Beuk! barst een strijd los om het bos. Twee stoere shows voor kids!

Herdenking en feest!

Op Herdenking- en Bevrijdingsdag kun je terecht bij Theater de Krakeling. In de voorstelling 'Dat deed je gewoon' duik je in Amsterdam tijdens WOII. Op 5 mei staan ook de Kindertalkshow en de Vrijheidsmaaltijd op het programma!

Sprookjesachtig Amstelveen

Superleuke bekende helden komen naar Schouwburg Amstelveen! Rapunzel en De Efteling Musical zijn in de meivakantie te zien op het grote podium. Zing en dans mee met de musicals en bewonder meeslepende verhalen!

De waanzinnige boomhut | 5+

Meneer Monster maakte een totaal losgeslagen voorstelling van het bekende kinderboek 'De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen'. Vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij betoveren ze iedereen op 9 mei in DeLaMar!

Talking Hands | 9+

Deze poëtische, grappige en muzikale voorstelling speelt op 28 april in Meervaart. Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt!

YANASEI | 6+

Een fantasievolle dansvoorstelling op 3 mei in Meervaart over het durven loslaten van het verleden en ontdekken van het onbekende. Over overwinnen van angsten en verdriet een plekje geven. Een krachtige voorstelling voor iedereen.

Familie Vermi-Celli | 5+

Heb jij een Best Friend Forever? Valentina wil er zo graag een en gaat op reis om een BFF te vinden. Onderweg ontmoet ze de muzikale goeroes van het gevoel. Een succes-familieconcert o 28 april in het Bimhuis tijdens de Cello Biënnale.

Wacht's Even | 2+

Witte tafel, witte piano... Maar hé wacht's even, is daar iemand? In 't Plein Theater dansen 2 personages tot ze elkaar tegen komen. Wat nu? Lieve dansvoorstelling voor de allerkleinsten op 28 april. PS: Je mag achteraf op het podium meespelen.

Dit vind jij leuk | 8+

Deze voorstelling schopt tegen alles wat perfect moet zijn. In Theater Bellevue zie je een ode aan het gemiddelde en lekker opgaan in de menigte. Een muzikale voorstelling over algoritme vs. eigen ritme. Op meerdere speeldagen.

Theatervoorstelling maken

Theatermaken is meer dan optreden. Je hebt kostuums nodig, een script, muziek en nog veel meer! Tijdens de Maak- en speelweken van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool duiken kinderen in het hele theatermaakproces. Doe mee!


Toffe workshops en uitjes


Originele kinderworkshops

Steek de handen uit de mouwen tijdens de Amsterdamse School-workshops in Museum het Schip! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen tegels maken, metselen, portrettekenen en meer! In de vakantie is er ook een mini-Bevrijdingsfestival.

Vette workshops bij Move

Beweging gegarandeerd tijdens een uitje naar Move Amsterdam! En naast de vaste Mobility Experience staan er weer workshops op het programma: Freestyle Football, een choreo maken, gipsbeeldjes schilderen en bonbons maken. Hoe leuk!

Bowlen, lasergamen, minigolf

Met de hele familie op pad? Bij ALOHA is er voor ieder wat wils! Ga de strijd aan in de lasergame-arena, stap in een Minigolf onderwaterwereld of gooi die strike! Dit hypermoderne centrum ligt pal naast het Centraal Station, ideaal. Boek met Kidsproof korting!

Veerdienst Amsterdam

Stap aan boord van de historische schepen en ontdek Amsterdam vanaf het water! De veerdienst brengt jullie naar Het Muiderslot of Forteiland Pampus. In dit prachtige kasteel of op dit bijzondere eiland wordt er van alles georganiseerd.

Klimmen in de meivakantie

Lekker klimmen en klauteren in het voorjaarszonnetje? Fun Forest is weer open! Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je door de bomen. Een super sportief uitje met de kids! Je hebt alleen een beetje durf nodig.

A’DAM VR Game & Race Park

Ontdek een ondergrondse wereld van grenzeloze verbeelding in het grootste VR Park van Europa! In 1.500 m2 vind je 4D simulaties, zinderende free-roaming zombie shooters of escape rooms. En ken je de nieuwe simrace experience al?

Spelen voor jong en oud

Kennen jullie Playhood al? Een te gek speelconcept in Amsterdam! In een enorm poppenhuis kunnen kinderen en ouders zich verliezen in levensechte avonturen. Loop door nieuwe werelden en geniet met volle fantasie.

Lente in ARTIS-Park

Weet je waarom leeuwen zoveel slapen? En hoeveel een olifant eet per dag? Ontdek dit en meer tijdens een praatje van een dierverzorger. Of reis door de ruimte in het Planetarium. En wist je dat er in ARTIS onderduikers zaten in WO2?

Meivakantie in Eye

Stap in de wereld van film bij Eye! Volg de workshop stop-motion, kom toveren met beeld bij Filmmagie, kijk de mooiste familiefilms of ontdek de interactieve tentoonstelling en maak een gek filmpje. Elke dag is er wat te doen voor families.

Activiteiten in de OBA

Veelal gratis, leerzaam en leuk: dat zijn de activiteiten in OBA Amsterdam. In de meivakantie kun je animeren, bouwen, voorlezen, feest vieren met Barbie en meer! De activiteiten zijn verspreid over verschillende vestigingen in de stad.

Coding & Robotics class

In de 1 op 1 lessen van JetLearn worden kinderen een master in Minecraft, Roblox, robotica of kunstmatige intelligentie. Op hun eigen tempo leren ze bijvoorbeeld de basis van coderen. De lessen worden gegeven in het Engels en Nederlands. Boek met Kidsproof korting.

Meivakantie bij Pathé

Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!

Kunst (speurtocht) voor kids

Kennen jullie de SBK Kunstuitleen & Galerie al? Zo niet, dan is de speurtocht ideaal om te leren over alle verschillende kunststijlen. En dit is zooo gaaf: kinderen mogen tijdelijk hun favoriete kunstwerk 3 maanden gratis lenen voor thuis!

Lepetje lepeltje Amsterdam

Dit vrolijke foodfestival voor iedereen strijkt weer neer in Amsterdam. Schuif gezellig aan van 17 t/m 20 mei en geniet van wereldse gerechten, live muziek of struin langs de vele marktkramen. Voor de kids zijn er superleuke activiteiten.

Meld je aan!

Speel je jazz, klassiek, rock, hiphop of pop? Of zing je graag? Ben je tussen de 9 en 14 jaar én wil je optreden in Het Concertgebouw? Dit is jouw kans! Meld je voor 25 april aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours 2024.

5 mei familieworkshop

Kennen jullie de patchwork-rokken? Ze staan symbool voor eenheid en vrijheid. Bij Museum JAN kunnen kinderen op 5 mei zelf zo'n vrijheidsschort versieren. Doe mee aan de oude traditie en laat zien wat vrijheid betekent voor jou!

Feestje in de Pluktuin

Wist je dat je een kinderfeestje kunt vieren bij Pluktuin Amstelveen? Of je nu bloemen wilt plukken, je eigen porselein wil schilderen, of wil mozaïeken, het wordt sowieso een middag vol kleur! En daarna lekker ravotten in de speeltuin.

Koningsdag op de NDSM Werf

De verjaardag van Willem-Alexander wordt op 27 april weer groots gevierd op de NDSM Werf. De kindervrijmarkt staat opgesteld en de live-muziek schalt over het plein. Ook de zweefmolen en de Oud-Hollandse spellen zijn er weer klaar voor!

Workshop R.I.P. my jeans

Heb jij thuis nog oude jeans liggen? Of een spijkerjasje? Het Cobra Museum daagt je uit om iets nieuws te creëren van oude denim. Op 21 april kun je aan de slag met een kunstwerk dat je daarna een plekje aan jouw muur kunt geven.


Musea met een familieprogramma


Vakantie in het Rijksmuseum

Waan je in de 17e eeuw en maak een hippe kraag. Chic hoor! Maak vervolgens een (zelf)portret op de voorhal, in de stijl van Frans Hals, of een stijl die je leuk vindt. Er is van alles te beleven voor de hele familie. Kom het ontdekken!

Verzetsmuseum Junior | 9+

Een middag in het Verzetsmuseum Junior is extra bijzonder rondom de Herdenking- en Bevrijdingsdag! Maak kennis met vier echt bestaande kinderen uit de oorlog. En zoek met je kind met het speurboekje naar antwoorden.

Food in de meivakantie

In Het Scheepvaartmuseum hebben de activiteiten deze vakantie een voedsel-tintje. Duik in de wereld van koffie, loop de boodschappen-route en leer hoe eten aan boord van het VOC-schip vroeger bewaard werd. Gratis t/m 12 jaar.

De Tijdreisgids

De geschiedenis komt tot leven in het Amsterdam Museum. Een Tijdreisgids neemt kinderen met verschillende schilderijen en voorwerpen mee door de tijd. Spelenderwijs leren ze steeds meer over de stad van toen, nu en straks!

Vakantie met Rembrandt | 6+

Stap in het Rembrandthuis in de schoenen van de beroemde schilder. Hondje Kwast staat te popelen om kinderen rond te leiden. Ook is er een nieuwe workshop: CUT! Hier leren kinderen van alles over storytelling!

Meivakantie op Solder

Een Family ticket zorgt in de vakantie voor een hoop vertier in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. In de speurtocht dwalen kids door de kamers en de audiotour leert je over de achtergronden van de christelijke feestdagen, leuk!

Verkade Experience

Wat een overheerlijk uitje: de Verkade Experience in het Zaans Museum! Waan je in een twintigste-eeuwse koekjes- en chocoladefabriek waar de geschiedenis van Verkade tot leven komt. Kinderen worden hier echte cacao-experts!

Ieniemini vakantie-uitje

Bij het Muizenhuis Mini Museum wordt de Meivakantie volop gevierd! Met de bingo speuren kinderen het hele museum door en in de workshops kunnen ze zelf aan de slag. Ook Karina Schaapman, de maker, komt langs voor al je vragen!

Vier vakantie met Van Gogh

Schilderen en tekenen, ontspannen tijdens de familieyoga, op een speurtocht door het museum: het kan allemaal in de wereld van Van Gogh. Het verrassende vakantieprogramma is leuk voor de hele familie en gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

Pesachfeest in het museum

Wist je dat Pasen eigenlijk voortkomt uit het Joodse Pesach? Op 28 april is het feest in het Joods Museum junior! Hier leer je wat Pesach inhoudt en kun je een eigen Seiderschotel maken. En 23 april t/m 5 mei kun je matzes komen bakken!

Word Waterwijs

Ga deze vakantie op speurtocht door het Zuiderzeemuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!


Te gekke meikampen voor kids!


Dit meikamp is 1 groot feest

Op een te gekke locatie in Amsterdam West organiseert UP Events een kamp wat elke dag een kinderfeest is. Bubbelvoetballen, boogschieten, lasergamen, vrienden maken, je kind komt gegarandeerd enthousiast thuis!

Een feestweek voor kids

Van 2 t/m 8 mei zijn de kinderen zoet bij Moments4Kids. In een week werken ze toe naar een te gekke theatervoorstelling voor echt publiek! En verder wordt er gekookt, geknutseld en zijn er heel veel spelactiviteiten. Dat wordt een top week.

Outdoor sportkamp

Met elke dag een nieuw thema kunnen kinderen hun lol niet op. Het outdoor meikamp van Sport4kidz betekent raften, balsporten, vuur maken en fun. En wist je dat je hier deze meivakantie ook een zeilkamp kunt boeken?

Pony-, trialbike- of quadkamp

Klaar om over de weg te stuiteren? Bij Stal Oostwal kun je deze meivakantie aan de slag met pony's of hele dagen stoere activiteiten beleven tijdens een trialbikekamp. De programma's zijn dit jaar ook zeker weer niet mis!

Splashweken meivakantie

In de meivakantie kun je lekker naar buiten het water op tijdens de Splashweken. Bij Watersportcentrum Sloterplas ga je elke dag een andere watersport doen. Dat betekent 3 dagen lang spetteren met nieuwe vriendjes!

ARTZUID ART CAMP

Tijdens 't ART CAMP in de meivakantie worden kinderen omgetoverd tot echte kunstenaars. Met allerlei materialen en opdrachten werken ze toe naar een toffe tentoonstelling. Dat wordt een heerlijk creatieve week voor kids van 5 t/m 12!

Panasj Mei hockeykamp

Lekker (door)hockeyen in de meivakantie? Panasj organiseert dagen vol met hockey voor kinderen van 3,5 t/m 14 jaar. Halve dagen voor de mini's, hele dagen vanaf 6 jaar. Super manier om kennis te maken. Of iets extra's te leren.

3-Daagse creatieve cursus

Het H'ART museum opent haar atelier deze vakantie twee keer voor een 3-daagse Kindercursus. Eerst op stap met een musuemdocent. Daarna ontwerp en maak je je eigen Mamyo, Surinaamse lappendeken. En allemaal voor €10!


Voor meer uitjes in de meivakantie, klik door op de roze button. Naar de website