14x toffe buitenuitjes in Amsterdam in de zomervakantie

1 augustus 2022
Lekker weer in de zomervakantie? Dan wil je natuurlijk het liefst buiten iets leuks doen. We hebben 14 super leuke buitenuitjes in en om Amsterdam op een rij gezet.

Tekenen in de tuin 6+

De hele zomer kun je creatief aan de slag in de tuin van het Rijksmuseum. Ezels staan voor je klaar evenals houtskool en pastels. Maak je eigen meesterwerk. Iedereen is welkom, van klein tot groot. Tip; duik bij mooi weer de fontein in!

Waterfun 💦

Natuurzwembad Jeugdland is een geweldige plek om te zwemmen en om helemaal los te gaan in het water. Er is allemaal materiaal aanwezig waardoor waterpret nóg leuker wordt! Kom elke dag plezier maken (gesloten op maandag).

Vreemde Vogels (6 t/m 11 jaar)

Zingende vogels, geritsel van insecten en het kraken van de takken. Help jij mee de mooiste geluiden uit de natuur te vinden op 27 en 28 augustus in het Amsterdamse Bos tijdens dit unieke familieconcert van Het Concertgebouw.

Pluk de Nacht festival

Mega mikado, twister, bowlen, disco, waterratten dippen in de hottub, bellenblaasmachine, films... Pluk Mini (2+) op 21 aug wordt te gek en is gratis! Voor de grotere mini is er op 26 augustus de film 'Where the Wild things are (9+).

Strandjes in Amsterdam

Op zoek naar verkoeling in de vakantie? Bij de Hoge Dijk, Oudekerkerplas en Gaasperplas kun je op een warme zomerdag naar harte lust plonsen, zwemmen, relaxen en pootje baden. Vergeet de picknickmand niet!

Plasticvissen en meer

Plasticvissen met Plastic Whale, voorgelezen worden uit een prentenboek of speuren door de 4 windstreken. En natuurlijk een kijkje nemen op het VOC-schip. Weer zoveel te doen bij Het Scheepvaartmuseum deze zomer! 

ARTIS zomerweken

Wat hebben brandnetels, vale gieren en de kleine panda met elkaar gemeen? Ontdek het tijdens de ARTIS zomerweken! En er is meer. Speur met Artis de Partis, doe mee met kinderyoga en bezoek de Zoomeravonden! Naar het zomer programma

Speurtocht bij de Hortus

Speurders opgelet! Planten lopen niet weg, maar zaden zijn wereldreizigers! Ontdek het in de speurtocht De Wijde Wereld in de Hortus. Leer alles over superzwevers, waterratten, luchtkanonnen en handige hangers.

Zomer in de Pluktuin

Zo'n fleurig uitje! Ben jij ook gek op bloemen? Kom dan bloemen plukken bij de Pluktuin en maak er een mooi boeket van. Je kunt er ook je eigen vaasje schilderen en een kopje koffie of thee met wat lekkers bestellen. Heerlijk uitstapje!


Heerlijk: zomer in het bos

Een rondvaart, buitenschilderworkshop of sporenonderzoek: wat een leuke extra activiteiten deze zomer in het Amsterdamse Bos! En natuurlijk kun je er ook samen speuren, een minibootje of kano huren, zwemmen en...wandelen! 


Zomerse poldersafari

Molens, de Zaan, Zaanse huisjes, polders en prachtige Hollandse luchten. Dat ga je allemaal zien tijdens de poldersafari bij het Zaans Museum! Doe inspiratie op in het Museum en op de Schans en ga daarna met de speurtocht op stap.

Tienkamp met je gezin!

Altijd al willen weten hoe het is om mee te doen aan de Olympische Spelen? Ervaar het zelf op zondag 28 augustus tijdens de KiKa Games! Kom jij ook voor het goede doel horden lopen, speerwerpen of memorie spelen? Dat wordt dikke pret!

Zomer op het Muiderslot

Beleef geschiedenis in het echt bij Kasteel Muiderslot. Kids kunnen ansichtkaarten maken, op tuinsafari, tie-dyen met natuurlijke verf of meedoen met ridderbootcamps en wateractiviteiten, zoals suppen op de vestinggracht.

Hé doe je mee!

Stap in het Zuiderzeemuseum in de wereld van een Zuiderzeekind. Speel Oudhollandse spelletjes en steek de handen uit de mouwen in de kinderwerkstraat. En sla ook Expeditie Waterwerken niet over. 1 dag is te kort! Naar de website