10 Favoriete speeltuinen in Amsterdam

14 april 2021

Geen mogelijkheden om buiten te spelen in de stad? Die zijn er echt wel in Amsterdam! Te weinig vrije dagen in een jaar om alle parken, speeltuinen en natuurspeeltuinen in Amsterdam te bezoeken. We maakten een top 10 voor je. Kom, we gaan!

1. Het Vondelpark

Het bekendste park van Amsterdam. Speelplezier voor alle leeftijden. Het Groot Melkhuis, daar moet je geweest zijn. Een speeltuin voor kinderen van 3-12 jaar. De allerkleinsten uren in de zandbak, de groterds in de toestellen.  ?Voor de echte avonturiers is er de houten klimbrug. Wie gaat er mee hoger en hoger? Ben je al zo hoog als de hoogste boom in het park? Niet naar beneden kijken....

2. De Natureluur

Ravotten, vlot bouwen, waterdiertjes vangen, broodjes bakken, soepjes maken van de kruiden die je in de natuur vindt, knutselen met natuurschatten. De kinderen willen nooit meer weg als we hier zijn. En in de vakanties hebben ze altijd een uitgebreid activiteiten programma. Tè leuk! Meer info >>
 

3. Beatrixpark

Naast een grote speelplaats met enorme zandbak voor de kleintjes ligt een pierenbadje met veel zon maar vooral ook veel fijne plekken in de schaduw. Er zijn wat picknicktafels waaraan je kunt lunchen. Er wordt ook lekkere koffie en heerlijk ijs verkocht.?Als je op de terugweg richting centrum moet, misschien even een bezoek brengen aan nummer 9 op onze lijst. Meer info >>



4. Amstelpark

Genoeg attracties om je de hele dag te vermaken. Naast de gratis toestellen als glijbanen en klimrekken èn de kinderboerderij is er tegen betaling Thomas de Trein, botsbootje, minicars, minigravers, draaimolen, kiddy rides en meer. Laten we het een speeltuinpretpark noemen. Meer info >>
 

5. Weteringsplantsoen

De oudste speeltuin van Nederland, door ons steevast de Heinekenspeeltuin genoemd vanwege de ligging tegenover ‘ s lands grootste bierbrouwer. Schommelen, (hoog) klimmen, op de wip.... Een goede plek om je peuter of kleuter te leren fietsen op het aangelegde parcourtje. Voor de grotere gasten is er een voetbal/basketbalplaats. Honger? Misschien tijd voor een bezoek aan het naastgelegen pannenkoekenhuis.

6. Jeugdland

Menig kinderfeestje is reeds gevierd in deze speeltuin in “het verre oosten.” We verzekeren je: het is de tocht meer dan waard. Wat een topspeeltuin. Dieren, moestuin, speeltuin. Een oude tractor waar je voor nep op wegrijdt. Water pompen, in een kabelbaan over het water en (niet) nat worden. En, last but not least: met ècht gereedschap en èchte spijkers hutten bouwen. Spring op de fiets en ga mee naar Jeugdland!



7. Natuurspeeltuin het Woeste Westen

Niet het Wilde Westen maar het Woeste Westen. Lekker met zand en water spelen, door de bosjes struinen, varen op een vlot. Dat kan allemaal in deze speeltuin in het Westerpark. Soms wordt er zelfs een fikkie gestookt.

8. Sarphatipark

Niet het grootste, wel een van de mooiste parken in Amsterdam. Je vindt er twee speeltuinen. Een voor de kleine kids met heel veel zand en een voor de wat oudere kids met een uitdagender parcour met touwen en een kabel waar je kunt slingeren. Halverwege het park staat een prachtige boom die omgedoopt is tot, je raadt het al: De Klimboom. Wie het hoogst durft. Warm? Lekker ijsje eten op “de Cuyp".



9. Oosterpark

Een bovengronds parcours over een grote zandbak. Op en neer op de bouncy schommels. Pas op voor natte voeten als je gaat hoppen van het ene naar het andere rotsblok in een van de vijvers. Bij warm weer is zomers het pierenbad geopend. Er is een skatebaan voor de durfals en een speeltuintje waar de kleine kunnen klimmen en klauteren. Een wahalla voor alle leeftijden dus!

10. Natuurspeeltuin Amsterdam Noord

Deze prachtige speeltuin in Amsterdam Noord bevindt zich midden in de natuur. Klauter over boomstammen of kom tot rust bij het kabbelende beekje. En natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen!

Er zijn nog veel meer speeltuinen en parken in Amsterdam. Bekijk hier het overzicht van alle speeltuinen.