10x Eropuit met Pasen

21 maart 2024
Paaseieren zoeken, versieren of haasjes bakken. Wij hebben wat te gekke plekken gevonden waar je dat kan doen. En natuurlijk is er nog veel meer te doen dit Paasweekend. Wat dacht je van stoere auto's bewonderen of een leuke voorstelling?

Feest! Op Solder


Enig idee wat we eigenlijk vieren met Pasen? En Pinksteren, Hemelvaart? In Museum Ons' Lieve Heer op Solder leer je het spelenderwijs met de leuke kinderspeurtocht Feest! Echt een mooie en bijzondere plek om te bezoeken.

Egghunt en haasjes bakken

Begin je paasweekend lekker en actief bij Move Amsterdam. Bak met de kinderen paashaasjes en test je raceskills bij de eierloop. En wie weet ontdekt jouw kind als eerste het Gouden ei tijdens de egghunt! Samen lachen verzekerd.

Paaseieren zoeken

De eitjes zijn tijdens Pasen verstopt op een bijzondere plek! Kinderen kunnen speuren in de historische tuin van dit 17-eeuwse Huis Willet-Holthuysen. Superleuk om daarna een vrolijke lente kleurplaat of mooie paascreatie te maken!

Tover met beeld

Bij de paaseditie van Filmmagie ga je lentefilms bekijken en daarna aan de slag in een creatieve workshop. Of laat de paashaas springen bij de gratis inloopactiviteit stop-motion animeren! Op Tweede Paasdag in Eye. Ben je erbij?

Vind jij de paaseieren?

Pssst; het schijnt dat de paashaas met Pasen paaseieren gaat verstoppen op het buitenplein van het Cobra Museum. Aan de balie van het museum kun je een zoekblad ophalen. Als je deze na het zoeken inlevert krijg je een leuke prijs!

Een kleine anatomie | 4+

Deze familievoorstelling op 1 april laat zien dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er een dikke teen in de weg. Bewonder het lichaam vanuit live-muziek van buiten én binnen op 1 april in Meervaart.

Laatste kans: Sol LeWitt

Het werk van de Amerikaans-Joodse kunstenaar Sol LeWitt is nog tot 1 april te zien in het Joods Museum! Laat je verwonderen door metershoge wall drawings en sculpturen. In de Playground kunnen families ook zelf aan de slag.

Feest bij De Krakeling!

Hiep hiep hoera! Theater de Krakeling is jarig. En dat vieren ze 29 maart met het zelfgeschreven kinderboek Missie van de Gappies, de feestelijk onthulling van een kunstwerk én de muzikale voorstelling Dit vind jij leuk. Daar wil je bij zijn!

Eieren versieren zonder verf

Eieren versieren maar is de verf op? Geen probleem! Met deze 24 creatieve tips tover je met huis, tuin en keuken (knutsel)spullen gewone eieren om tot ware kunstwerken. Dat wordt een kleurrijk feestje aan het paasontbijt!

Coole auto's kijken en rijden!

Zin in spanning en sensatie? IAMS de International Amsterdam Motor Show heeft ook hele coole activiteiten voor kinderen! Kids Circuit met mini Ferrari's, Lamborghini's en Land Rovers. E-Sport Simracen & Mario Kart wedstrijd. Zo vet en gratis t/m 5 jaar.Naar alle paasuitjes? Klik op de roze button naar het hele overzicht! Naar de website