Kidsproof blogTerug

Speel Minute-to-Win-it!

1 januari

Ken je Minute to Win It? Daarin moet je steeds binnen één minuut een aantal behendigheidsopdrachten volbrengen. In deze blog vind je 7 'Minute to Win It'-uitdagingen voor je kind(eren). Handig als ze zich een keer vervelen!

Speel Minute to Win it!

Spelregels: je hebt steeds een minuut de tijd om een opdracht te volbrengen. En eventueel je vriendjes en vriendinnetjes ook. Wie de meeste opdrachten heeft volbracht, wint!

1. Fles Gooien
Trek een lijn op 1 meter (of iets verder als je kids wat groter zijn) vanaf een tafel. Zodra de minuut in gaat probeert de deelnemer een fles gevuld met water rechtop op de tafel te gooien. Je mag het zo vaak proberen als lukt binnen de minuut. Moeilijk spelletje, aanmoedigen mag!

2. Spaghetti rijgen
Bij dit spel moet de deelnemer proberen om 5 pennepasta's aan een ongekookte spaghettisliert te rijgen, terwijl hij de spaghetti in zijn mond houdt. Handen in de zakken dus! Als de spaghetti breekt mag je doorgaan, maar de penne moet wel op de spaghettisliert passen. Buona Fortuna!

3. Met de jojo
Zet een tafeltje neer en zet er een aantal lege blikken op. De deelnemer krijgt een jojo om zijn middel gebonden. Nu moet hij met de rug naar het tafeltje gaan staan. Zodra de minuut in gaat is het de bedoeling dat alle blikken door het zwiepen met de jojo van tafel worden gegooid. (zonder handen te gebruiken!)

4. Tissue nodig?
Zet een (kleine) door tissues op tafel. De deelnemer moet binnen een minuut met één hand alle tissues één voor één uit de doos trekken. Dat wordt zweten! 5. Maak een moertoren Rijg 10 moeren aan een chinees stokje of lange satéprikker. De deelnemer moet nu in 1 minuut alle moeren één voor één op elkaar stapelen. Let op: je mag maar 1 hand gebruiken en ook geen andere lichaamsdelen gebruiken! Spannend!

6. Appelboom
De deelnemer moet binnen 1 minuut vijf appels op elkaar stapelen. De appelboom moet tenminste 3 seconden blijven staan. Moeilijker dan het lijkt!

7. Bellen Blazen
Zet een hoepel rechtop. De deelnemer staat 3 meter van de hoepel af en begint met bellen blazen. Vervolgens moeten de bellen door middel van blazen door de hoepel geleid worden. Wie de meeste bellen door de hoepel heeft geleid wint!

Veel plezier!

Nog meer leuke spelletjes, check onze DIY categorie!

Wil je eropuit met je kinderen en/of familie? Check onze UItagenda met alle tips voor uitjes in en om Amsterdam!