icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas
icon-closeLandelijk Meer muziek in de klas

14 toffe tips en uitjes die WEL kunnen in de voorjaarsvakantie

17 februari 2021
Mogen de kids nét weer naar school, is het alweer vakantie. Gelukkig is er genoeg te doen komende week. Boek een dagje kamp of uurtje landzeilen. Of ga speuren: in de stad, het bos, langs de Amstel of online. Voor jarigen & muzikanten hebben we ook tips!

Bezoek Rijksmuseum Online

We mogen deze voorjaarsvakantie niet naar het Rijksmuseum. Gelukkig hebben ze een tof online familie programma samengesteld. Teken met koffie, geef jouw draai aan de Nachtwacht, volg een mini-workshop of Rembrandt's tekenles!

Multisport campdagen 5-12 jr

Lekker een middagje frisbee, cricket, trefbal of rugby uit proberen? De Amsterdam Cricket Academy organiseert Multisportdagen deze vakantie! Je kunt een dag mee doen of de hele week als je wil. English no problem.

Ravotten bij De Natureluur

Om buiten lekker te kunnen ravotten en te ontdekken heeft De Natureluur deze vakantie 7 doe-het-zelf pakketten ontwikkeld. Bestel het kampvuur-, pijl en boog- of bv het waterdiertjes doe-het-zelf pakket en ga op onderzoek in de natuur! Bekijk de 7 doe-het-zelf-pakketten.

Gratis Gitaarlessen

Vind jij het ook zo cool, dat geluid van de gitaar? Grijp dan nu je kans want op zat. 21 en 27 februari kun je gratis online gitaarlessen volgen bij Muziekschool Amsterdam. Heb je geen gitaar thuis, dan mag je er gratis een bij ze lenen!

NIEUW: Familie-speurtocht

Ken je de originele naam van de Waag? Ben je wel eens in de boeddhistische tempel geweest? En bij de nieuwe fontein op het Rokin? Met de kinderspeurtocht door de Oude Stad ontdek je zoveel over je eigen stad! Ideaal familie-uitje!

Te cool familie-buiten-uitje

Het belooft een mooie voorjaarsweek te worden en hoe tof is dan dit buitenuitje! Met je hele familie strandzeilen bij Wind 'n Wheels. Wij deden het met kerst en zijn super enthousiast! Lekker buiten, wind in je haren en racen maar.

Muzikanten in de dop opgelet!

Ben jij tussen de 9 en 14 jaar en wil jij optreden in Het Concertgebouw? Dan is dit jouw kans! Meld je aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours en zing of speel de sterren van de hemel. Alle niveaus & muziekstijlen zijn welkom. Meld je aan voor 12 april.

Dit kinderfeestje mag!

Heb jij een jarig jobje of jetje thuis die NU graag een kinderfeestje viert en niet wil wachten tot de lockdown voorbij is? Bij Graffitfun ga je coronaproof aan de slag met je eigen graffitikunstwerk! Bij ons hangt er een aan de muur, te leuk!

Winter bos wandeling

Wat is het Amsterdamse Bos toch prachtig! Heb je er ook gesleed vorige week? Kom in de voorjaarsvakantie lekker wandelen met je kids. Tip: Download de gratis Kinderdoekaart en Winterspeurtocht. Tof toch?!

Leuke schaatsactie!

Ook zo genoten van het ijs afgelopen weekend? Kom dan volgende winter schaatsles volgen bij de Jaap Eden IJsbaan! Tip: als je nu al inschrijft krijg je 2 gratis kaartjes om de komende weken nog even het ijs op te stappen!

Regel poffertjes to go!

Een leuke wandeling langs de Amstel extra lekker maken? Ga op zoek naar de Poffertjesboot! Hij vaart in het weekend en in de voorjaarsvakantie. Met de QR code zie je waar hij vaart & aanlegt. Een jammie verrassing voor de kids!

Speuren door de Jordaan

Ontdek op tijd de boef! Ben jij al op Verhaalvontuur geweest? Met een speurkaart en bijbehorende filmpjes met opdrachten dwaal je samen door de Jordaan. Perfect familie-uitje voor de voorjaarsvakantie, dus bestel 'm snel.

Kidsproof Dans Top 50

Dans je mee? We gaan swingend en zingend de vakantie in met de Kidsproof Top 50! 50 te gekke liedjes vanuit alle Kidsproofregio's in een Spotify lijst. Heerlijk springen, dansen en uitleven. Staat jouw favo ertussen?

21 DIY voorjaarstips

Nog meer coronaproof inspiratie? Neus dan eens door onze 21 Do-it-yourself ideetjes voor thuis & uit. Wordt het een fotochallenge? Of 3 gangen diner? Met een beetje creativiteit maak je er samen een lollige vakantie van.

Fijne voorjaarsvakantie!