3x lichtjesroutes in Amsterdam

22 december 2021
In deze tijden kunnen we allemaal wel wat lichtpuntjes gebruiken. In Amsterdam hebben we 3 lichtjesroutes en lichtkunstprojecten voor je verzameld. Helemaal coronaproof en lekker met het gezin naar buiten.
Geuveltuin

1. Amsterdam Light Festival


Van 2 december t/m 23 januari is de tiende editie van het Amsterdam Light Festival. En om het jubileum te vieren is het dit jaar een mooi spektakel. Het overkoepelende thema is Celebrate Light. Wandel de route en bewonder en verwonder. Tot 22 uur 's avonds zijn de lichtjes aan!2. Lichtjes speurtocht Noorderpark

Stichting Noorderpark wil de donkere dagen voor iedereen graag een stukje lichter maken. Daarom kan iedereen in de kerstvakantie de lichtspeurtocht lopen! Natuurlijk het leukst om te doen in de schemering. 

Met behulp van actieve buurtbewoners is een mooie route uitgezet in het Noorderpark. Gewapend met zaklamp en plattegrond kom je allerlei tafereeltjes tegen. Zo zie je tafereeltjes over allerlei dieren die in het park leven. Of je ziet de lichtjes drijven op de reigervijver. Te doen tot en met 9 januari!3. Interactieve stop-motion animatie Amstelpark

De interactieve stop-motion animatie installatie Ecognosis N52°19’42 E4°53’34 van kunstenaarsduo BetweenTwoHands is t/m 16 januari te zien bij kunstinstelling Zone2Source in het Amstelpark in Amsterdam.

Kunstenaarsduo BetweenTwoHands bouwde in het Glazen Huis een woon- en slaapkamer van tweedimensionale, kartonnen meubels. Hierop worden stop-motion animaties van planten en insecten – deels afkomstig uit het Amstelpark – geprojecteerd.
De installatie is (gratis!) dagelijks van 12 tot en met 18 uur van buitenaf door de vensters van het Glazen Huis te bekijken. Het werk is interactief: maak geluid en zie hoe de animatie reageert.


Foto Chun-Han Chiang

4. Een wandeling langs de grachten

Een wandeling langs de grachten als het donker wordt, vinden we in deze tijd eigenlijk ook altijd al een feestje. Zeker in deze tijd van het jaar als iedereen de lichtjes aan heeft.

Bekijk alle lockdown tips in Amsterdam Naar de website