10x samen wandelen in Amsterdam

13 maart 2021
Heel Nederland loopt buiten en de kids wandelen mee. De stad is één grote speeltuin, waar je parken, grachten, het groen aan de randen of de stadse wildernis samen kunt ontdekken. Vaak gaan we heel bewust op zoek naar een bekend stuk groen in onze woonomgeving, maar de leukste stadse wandeltochten ervaar je in onbekende natuur. Ga op avontuur en ontdek de plekken die het omlopen of omfietsen waard zijn!
Geuveltuin

1. Geveltuinen

Verdwaal door de stad en geniet van de talloze geveltuinen die Amsterdam kent. Groen begint vaak bij je eigen voordeur! Misschien ontdek je tijdens de wandeling wel mooie hofjes, speelplekken of winkeltjes.


2. Diemerbos

Loop het Rondje Diemerbos: perfect voor een eerste kennismaking met het stadsbos in Amsterdam. Onderweg kom je langs picknickplekken, een speelbos voor kinderen, waterpartijen en een grote ligweide. En sinds kort een echt BirdRoute.

3. Heemtuin Sloterpark

Bezoek na het spelen in natuurspeeltuin De Natureluur in Nieuw-West de ernaast gelegen prachtige Heemtuin Sloterpark. Hier spot je prachtige flora en fauna.

4. Rondje De Ceuvel

Een rondje De Ceuvel is onmisbaar. Deze speeltuin voor innovatie en creativiteit is ook voor tieners en ouders leuk en leerzaam :) Op loopafstand vind je achter het Eye Filmmuseum het bijzondere Iepenarboretum in het nieuwe stadspark Overhoek.
Ceuvel
Ceuvel

5. Anna's Tuin & Ruigte

In Watergraafsmeer vind je nabij Science Park Amsterdam Anna's Tuin & Ruigte: een uniek stukje poldernatuur in de stad. Hier krijgt de natuur de ruimte en dat zie je ook!

6. Zoek de ooievaarsnesten

Weet je alle ooievaarsnesten van de stad te vinden? Een leuke speurtocht voor kinderen van alle leeftijden.
Wie vindt de meeste?


7. Rijksmuseumtuinen

Wandel en geniet van het beeldpark in de Rijksmuseumtuinen. Hier staan mooie bloemen en planten en op een warme dag is het lekker om door het water van de fontein te rennen!

8. Park Schinkeleilanden

Aan het Piet Kranenbergpad en langs de Schinkel ligt Park Schinkeleilanden: vier eilanden met iederĀ een eigen karakter.

9. De Bretten en Fruittuinen van West

De echte wandelaars maken via de Bretten een lange tocht naar de Fruittuinen van West. Een van de laatste stadswildernissen. Bij de Fruittuinen van West kun je bijkomen van je wandeling met wat lekkers!
Fruittuinen van West
Fruittuinen van West

10. De groenste route naar school

Ontdek samen met de kinderen de groenste route naar school. Loop eens samen naar en van school. Een fantastisch moment om in de buitenlucht van alles te bespreken.

Met dank aan Ioana Biris van Nature Desk!
Wil je lekker wandelen met een overzichtelijke kaart waarop alle parken, (binnen)tuinen natuurspeeltuinen, meren, bossen enzovoort aangegeven staan? Dan is de Urban Nature Amsterdam kaart wat voor jou!