Zwembaden met zwemlessen in Amsterdam

2 april 2024
In Nederland is overal water te vinden! Daarom is het voor elk kind belangrijk om te leren zwemmen. In en rondom Amsterdam worden er heel veel verschillende zwemlessen aangeboden. Om het wat overzichtelijker te maken hebben we hier alle zwembaden die zwemlessen aanbieden voor je op een rijtje gezet!
Optisport zwemlessen

Zwemschool Vogel

Zwemschool Vogel zit op diverse locaties! 7 dagen per week worden hier ABC Zwemlessen georganiseerd in kleine groepjes. De lessen zijn flexibel, er is aandacht voor ieder kind en ouders kunnen de ontwikkeling volgen.

Sportfondsenbad

Bij het Sportfondsenbad in Amsterdam Oost krijgen kinderen les van gediplomeerde zwemlesgevers volgens het Zwem-ABC. Spelenderwijs leren ze zich te redden in het water. Fijn aan deze zwemles is dat je alle vorderingen van jouw kind heel makkelijk online kunt volgen met het leerlingvolgsysteem. Hier kun je kijken hoe je kind het op verschillende oefeningen doet.

Zwemschool Neptunes

Bij Zwemschool Neptunes gaan spelen en leren hand in hand. Hoe maak je spetters, hoe maak je golven, wat gebeurt er als je springt? Allemaal ervaringen die het begin zijn van het leren zwemmen. Langzaam worden de kids voorbereid op het behalen van het A, B en C diploma. Hoe fijn, bij deze zwemschool staat veiligheid op verschillende manieren centraal.

Children of the Water

Met de Self Rescue Cursus van Children of the Water leren baby's en kinderen t/m 6 jaar zelfstandig in het water te zijn. Ook zijn er Fast Track zwemcursussen, vanaf 2 jaar, waarmee ze het A & B diploma kunnen halen. Zonder wachtlijst!Het Marnix

In Het Marnix kunnen kinderen vanaf 4 jaar leren zwemmen. Met drijfpakjes ontwikkelen ze een goed watergevoel en krijgen ze alle bewegingsvrijheid. In 45 minuten wordt er wekelijks gewerkt aan allerlei zwemslagen en wordt er veel plezier gemaakt. Ook hier kun je de vordering van je kind online bekijken! Wel is er een wachttijd van gemiddeld 6 maanden. 

SportPlaza Mercator

De eerste zwemles is heel leuk, maar ook spannend voor jou en je kind! Gelukkig helpt Nijlpaard Jip je erdoorheen met een schoudertas, knuffel en voorleesboekje. Zo ben je er helemaal klaar voor! Heb je de Zwem-ABC gehaald en vind je het leuk om de zwemvaardigheid nog meer te vergroten? Dan kun je ook de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s halen. 

SportPlaza Mercator
SportPlaza Mercator / Sportfondsenbad

Noorderparkbad

Het Noorderparkbad biedt zwemlessen aan volgens het Nationale Zwem-ABC. Ook geschikt voor ouders die bewust kiezen om kinderen op maat en in hun eigen tempo zelf les te geven. Wel moet je rekening houden met een wachttijd. 

De Mirandabad

Ook in De Mirandabad kunnen kinderen op een prettige manier leren zwemmen in een veilige omgeving. Er is wel een wachtlijst: inschrijven op de wachtlijst kan voor kinderen vanaf 4 jaar. De wachttijd gaat in na de 5e verjaardag van je kind.

Optisport zwemlessen

Samen met de mascottes, Zed de haai en Sop de zeester, beleven kinderen de leukste en spannendste avonturen tijdens de zwemlessen van Optisport in Het Sloterparkbad en Het Bijlmer Sportcentrum. Leuk meegenomen is nog dat de zwemleskinderen gratis zwemmen bij alle Optisport zwembaden!


Optisport zwemlessen

Het Zuiderbad

Het Zuiderbad geeft zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma. In een super sfeervolle omgeving (een voormalige rijwielschool) zijn ouder en kind welkom onder begeleiding van ervaren instructeurs. Schrijf je op tijd in, want er is wel een wachttijd!

Zwemschool De Winter Sport

Zwemschool De Winter Sport ligt net buiten de regio. Het is even rijden naar Hilversum, maar de enthousiaste docenten staan al helemaal klaar voor de kids. Ze staan letterlijk in het water. Dit is goed voor vertrouwen en het beste contact met je kind. Wat helemaal fijn is: ze hebben voor de ABC lessen géén wachtlijst!

David Lloyd

Het binnenzwembad (20m lang) is ideaal voor zwemlessen voor kids. De kwalitatief hoogwaardige zwemlessen helpen om techniek te verbeteren en vertrouwen in het water op te bouwen. Ongeacht niveau of leeftijd, zowel in groepsles als privé, allemaal ondersteund door de KNZB!


David Lloyd


Veel zwemplezier!