Het Paleis is open!Terug naar het overzicht

Bezoek het Koninklijk Paleis! Er is van alles te beleven voor jong en oud! Je bent van harte welkom.
Het Amsterdamse Paleis is regelmatig in gebruik door de Koning. Op het moment dat de Koning er niet is, dan mag jij naar binnen! Er is van alles te beleven voor jonge bezoekers. Speciale audiotours voor kinderen en volwassenen zorgen ervoor dat de hele familie, spelenderwijs, kennis maakt met de indrukwekkende geschiedenis van dit bijzondere gebouw.

Prins Louis
Prins Louis, zoon van Koning Lodewijk Napoleon, heeft zelf in het paleis gewoond en neemt je mee op pad. Hij weet je van alles te vertellen over het Paleis toen hij daar woonde! Een super speurtocht waarbij tet plakken van stickers op een gouden medaille leidt tot het juiste antwoord!

Jacobs Avontuur (in verband met Corona is dit avontuur op dit moment niet mogelijk in het Paleis)
Jacobs avontuur is een spannend mysterie dat zich afspeelt in de Gouden Eeuw. Ben je wel eens rondgeleid door een jongen uit 1642? Laat je meevoeren door Jacob en los het raadsel op van de gestolen gouden olijftak. Een meeslepend avontuur voor iedereen vanaf 9 jaar. Het verhaal is speciaal voor het Paleis geschreven door de bekende kinderboekenschrijver Simon van der Geest (winnaar Gouden Griffel 2013).

Voor ouders
De audiotour geeft een uitgebreide rondleiding door het Paleis, actief ontvangstpaleis van het Koninklijk Huis en tegelijkertijd zowel icoon van de Gouden Eeuw als woning van de eerste koning van Holland.

Lijkt je dit wel spannend en wil je meer informatie? Klik dan snel hieronder door om naar de site te gaan van het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Dam
1001 AM Amsterdam
Openingstijden Dagelijks: 10.00 - 17.00 uur (Kassa sluit om 16.30 uur)

Het Paleis kan gesloten zijn in de periode rondom een koninklijk ontvangst. Raadpleeg de site voor actuele informatie hierover.
In de zomer is het Paleis open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.
Prijs Toegang tot Paleis: tot 18 jaar en speurtocht gratis, volwassenen € 10. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Hiep Hiep Hoeraaaaa....

Ben je in de zomervakantie jarig geweest of binnenkort jarig of je verjaardagsfeestje vanwege corona nog niet gevierd? Dan ga je vast je Kinderfeestje binnen vieren! Bekijk snel onze bijna 300 kinderfeestjes....zit er vast een voor je tussen

Fijne verjaardag!

Naar de feestjes