Natuurtuin De DrijfsijsTerug naar het overzicht

In het Sloterpark in Slotermeer ligt de Drijfsijs, een NME centrum met informatie over de natuur!
De Drijfsijs is een Natuur en Milieu Educatie (NME) centrum waar activiteiten op afspraak plaatsvinden. Het gebouw bestaat uit een lesruimte, een werkruimte voor de beheerder en een kantine/keuken.

Er zijn diverse excursies, vaartochten en lezingen voor bewoners. Deze activiteiten staan aangekondigd op het gebouw. Er is een educatief aanbod voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

In de natuurtuin vind je ook de Heemtuin, het natuurlijke eiland ‘het Ruige Riet', kinderboerderij Sloterpark en excursieboot ‘het Rabootje'. In de vitrines van het gebouw staat informatie over de activiteiten en over het gebied.

Tijdens kantooruren is de beheerder aanwezig. Het gebouw dient echter niet als bezoekers- en informatiecentrum. De heemtuin, het Ruige Riet en het Sloterpark zijn altijd toegankelijk.

Kijk op de site voor een impressie van de natuurtuin of ga meteen op pad!

Natuurtuin De Drijfsijs

President Allendelaan 4
1064 GW Amsterdam
Openingstijden Vrij toegankelijk. Prijs Gratis.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!!

Vakantiekampen!!

We hebben de tofste vakantiekampen voor de zomervakantie voor je verzameld. En dat zijn er een boel! Kampen voor een dag, kampen voor een week en kampen met overnachting! Zeker weten dat er ook eentje voor jou bijzit!

Naar de vakantiekampen