Verzetsmuseum JuniorTerug naar het overzicht

Maak kennis met de aangrijpendste periode uit de Nederlandse geschiedenis: WOII
In december 2022 is het Verzetsmuseum volledig vernieuwd! Maak kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Verzetsmuseum Junior vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd aan de hand van de waargebeurde verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk, zelf kind in die tijd.

Eva is joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin.
 
Stap in de tijdmachine en ga naar Nederland in de jaren 1940-1945. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi’s, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken, of het spel over wat de oorlog nu nog betekent.

Speurboekje
Het Verzetsmuseum heeft veel spullen, die nog uit de oorlog komen. In de vier huizen van de hoofdpersonen zie je van alles terug. Met het gratis speurboekje is de reis door de tijd extra spannend. Vind jij het antwoord op alle vragen?

Nu ook geschikt voor slechthorende en slechtziende kinderen
Het Verzetsmuseum is als eerste museum in Nederland ook toegankelijk voor slechtziende en slechthorende kinderen. Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen vanaf 6 oktober ook slechtziende en slechthorende kinderen Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken, en ontdekken waar Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog mee te maken kregen! 

Klik voor meer informatie op de roze button.

Verzetsmuseum Junior

Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
Openingstijden GESLOTEN tot oktober 2022

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag t/m maandag en feestdagen: 11.00 - 17.00 uur
Prijs Kinderen 7 t/m 16 jaar €5 - Volwassenen €10 - Familieticket €22,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!!

Vakantiekampen!!

We hebben de tofste vakantiekampen voor de zomervakantie voor je verzameld. En dat zijn er een boel! Kampen voor een dag, kampen voor een week en kampen met overnachting! Zeker weten dat er ook eentje voor jou bijzit!

Naar de vakantiekampen