• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

FilmmagieTerug naar het overzicht

zondag 19 mei 2024
Kijken én maken voor kinderen vanaf 6 jaar, elke zondagmiddag bij Eye Filmmuseum!
In dit terugkerende programma kijk je een aantal prachtige korte films. Daarna ga je creatief aan de slag met het maken van een eigen flipboekje. Zo duik je in de magie van film. Ook ontdek je hoe je van stilstaand beeld een bewegende scène maakt.

De films zijn bijzondere korte (animatie)films binnen een bepaald thema. Elke paar weken staat er een filmselectie met een ander thema op het programma.

Na het filmprogramma kan je in de zaal een flipboekje maken. Een flipboekje is een boekje met een kleine tekening die op iedere bladzijde een beetje verandert. Wanneer je met je duim de bladzijden van het boekje ‘flipt’, of bladert, schieten deze tekeningen vliegensvlug voorbij. De losse plaatjes lijken dan net een film te worden. Met dit flipboekje maak je dus eigenlijk jouw eigen mini-tekenfilm!

Filmmagie is de perfecte opvolging voor kinderen die eerst de leeftijd hadden voor Cinemini op de zondagochtend, waarin kinderen van 2 tot 6 jaar met film leren spelen. Elke derde zondag van de maand is een gebarentolk NGT aanwezig.

Klik op de roze button om naar de website van Eye te gaan voor meer informatie.
Tip! Meer kinderuitjes vind je in onze Uitagenda.

Eye Filmmuseum

IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
Openingstijden Elke zondagmiddag Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Vakantiekampen!!

Vakantiekampen!!

We hebben de tofste vakantiekampen voor de zomervakantie voor je verzameld. En dat zijn er een boel! Kampen voor een dag, kampen voor een week en kampen met overnachting! Zeker weten dat er ook eentje voor jou bijzit!

Naar de vakantiekampen