5x Kabouters zoeken op een Kabouterpad

30 augustus 2023
Op zoek naar kabouters in het bos! Volg een kabouterpad; lekker met (geschminkte) rode konen en puntmuts de paden op!
5x Kabouterpaden rondom Apeldoorn en Deventer
Kabouterpad Hoenderloo
Haal een knapzakje bij één van de startpunten, schmink je wangen rood en zet je puntmuts op. Zo val je niet op en kun je het beste de kabouters in het bos van Hoenderloo spotten! In het zakje zit ook iets lekkers en onderweg luister je naar het verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten!

Kabouterpad Ruurlo
Zet je rode puntmuts op en ga mee met Wouter Kabouter! Onderweg kun je allerlei spelletjes doen en leer je van alles over de natuur én over kabouters. Het boekje "Op pad met Wouter Kabouter" koop je bij De Heikamp of bij de VVV van Ruurlo.

Kabouterdorp Klarenbeek
In Klarenbeek, net achter het station in het bos, vind je een heel mysterieus kabouterdorp. Een dorpje compleet met een sporthal en een kroeg. Een totaal andere beleving dan de traditionele kabouterpaden, maar niet minder leuk, je kijkt je ogen uit! Zó leuk die kleine brievenbusjes, plantenbakken en tuinsetjes!

Lees ook onze blog met nog meer leuke natuurspeurtochten >>


Kabouterpad Sallandse Heuvelrug
Ook hier zijn kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een klein kruiwagentje en geplet gras van een middagdutje gespot! Haal het knapzakje bij het Buitencentrum en volg de kabouterpaaltjes!

Kabouterpad Nunspeet
Bij het bezoekerscentrum in Nunspeet zijn er voor alle leeftijden leuke paden. Wat oudere kinderen kunnen het hulpboswachter-pad lopen, of het dierenvriendjespad. Voor de kleintjes is er een leuk Kabouterpad. Haal je knapzakje voor de wandeling bij het bezoekerscentrum en ga op pad!

Voor adressen en openingstijden klik je op de groene linkjes!