Elf on the Shelf: hoe werkt het en ideeën

27 november 2024
Ken jij Elf on the Shelf al? Deze geweldige traditie komt uit Amerika en zorgt voor heel veel lol! Wij leggen je uit hoe het werkt en geven alvast wat leuke ideeën.
Elf on the Shelf - heel veel inspiratie
Onze Kidsproof collega Annemarie woonde met haar gezin een aantal jaren in Amerika en is helemaal fan van de 'Elf on the Shelf'. Een kersttraditie, gebaseerd op een gelijknamig boek. Inmiddels zijn wij ook helemaal om! Had jij er al eens van gehoord?

Elf inspiratie - makkelijk

Wat is de Elf on the Shelf?

De Elf werd door Carol Aebersold en haar dochter Chanda Bell in het leven geroepen in de vorm van een prentenboek, bij het boek werd een pop geleverd. Het verhaal: De Elf is door de Kerstman gestuurd om aan hem te rapporteren hoe de kinderen in het huis zich gedragen. 

Als de kinderen slapen gaat  de Elf snel terug naar de Noordpool om verslag uit te brengen, als de kinderen wakker worden is hij weer terug. Elke dag op een andere plek. Maar... de kinderen mogen de Elf niet aanraken, want dan raakt hij zijn magische krachten kwijt.

Je kunt de dagen of weken voor kerst mee beginnen; maak er een zoekspelletje van! Resultaat; Elke dag iets leuks om naar uit te kijken bij het wakker worden. Kinderen (jong en oud, óók de pubers van Annemarie nog steeds!) worden er zó blij van. En: heel veel voorpret voor jezelf!

Tip: je hoeft de Elf niet elke dag te verplaatsen als dat jou niet uitkomt. De Elf kan ook een paar keer weken van plek wisselen. Naar de Noordpool reizen is tenslotte erg vermoeiend... ;-)


Elf inspiratie - kerstboom


Verstop de Elf!

Het boek en de Elf zijn in Nederland niet zo makkelijk te verkrijgbaar. Wacht dus niet te lang met bestellen of kies voor een alternatief. Bijvoorbeeld een Barbie of ander poppetje en maak er met vilt, stof of haakwol een Elf van. Het verhaal kun je je kinderen uit het hoofd vertellen, laat je fantasie de vrije loop!

Wij hebben online een Elf kunnen bemachtigen, en zoals je op de foto's kunt zien hebben wij er al veel lol mee gehad!


Elf inspiratie - makkelijk

#Elfontheshelf 

Zoek op Pinterest of Instagram naar 'Elf' of Elf on the Shelf; de leukste zelfmaak ideeën, verstopplekken en grapjes kom je tegen. Wij kregen daardoor helemaal zin om deze traditie over te nemen!

Ook op ons Instagram account vind je dagelijks inspiratie in de stories. Vaak ook nog eens super makkelijk!

Elf inspiratie - makkelijk

Nog meer makkelijke Elf inspiratie

elf inspiratie - makkelijk en grappig
elf on the shelf


Check dagelijks onze stories voor meer leuke ideeën! Ben je ook enthousiast geworden? Tag ons op Instagram of Facebook of deel je foto's met ons via apeldoorn@kidsproof.nl

Herinneringen voor later maak je nu... veel plezier!

Liefs,
Patricia

TIP: in deze blog vind je 11 grappige nieuwjaarstradities die heel leuk zijn voor kinderen!>>