Getest: Lentespeurtocht van Kasteel Cannenburch

3 april 2023
Kasteel Cannenburch heeft elk seizoen een andere speurtocht door het Kasteelpark. Gewapend met een visnetje hebben wij de nieuwe lentespeurtocht uitgeprobeerd. In deze blog lees je wat wij ervan vonden.
100% Kidsproof getest: de lentespeurtocht van Kasteel Cannenburch
Het is lente, vakantie én droog; wij willen naar buiten! Toevallig (nou ja… 😉) weet ik dat Kasteel Cannenburch een nieuwe lentespeurtocht heeft gemaakt. De kids hebben wel zin in een uitje en dus stappen we in de auto richting Vaassen.

Het kasteel is natuurlijk nog gesloten, maar de speurtocht haal je op bij de landwinkel. Deze vind je bij aankomst aan je linkerhand. De speurtocht kost €4,00 per kind en het is niet nodig om te reserveren. Je krijgt een opdrachtenblad mee en een visnetje. In het netje vinden de kids iets te drinken en iets lekkers voor onderweg. Tijd om te starten!We beginnen in de moestuin van het kasteel, achter het restaurant. We zijn al regelmatig bij Kasteel Cannenburch geweest, maar eigenlijk nog nooit in de moestuin. Thuis zijn we druk met de moestuinmaatjes, dus we doen gelijk even wat inspiratie op bij de professionals.

Na de moestuin is het tijd voor het Kasteelpark. We nemen gelijk even een koffie to-go mee Bij Maarten in ’t Koetshuis, want daar lopen we toch langs. De terrassen zijn inmiddels weer geopend, dus je kunt nu ook lekker plaatsnemen op hun ruime terras.

In het Kasteelpark beantwoorden we nog meer vragen en doen een aantal leuke natuuropdrachten. De kinderen moeten bijvoorbeeld een stokje in het water gooien bij het watervalletje en dan tellen hoelang het duurt voordat ze hem weer aan de andere kant van de brug weer zien. Mijn kids vinden dit zo leuk dat het niet bij 1 stokje blijft.Normaal als we gaan wandelen is de meest gestelde vraag van mijn jongste (5): “Zijn we er al bijna?” Deze vraag heb ik niet 1 keer gehoord tijdens de lentespeurtocht. Hoogste nieuwe binnenkomer deze dag: “Mag ik mijn visnetje al gebruiken?” Gejuich als het eindelijk zover is! Ze mogen op zoek naar wat er allemaal leeft aan de rand van de slingervijver. Helaas geen teken van leven (natuurlijk allang gevlucht voor mijn kleine druktemaker), maar wel heel veel pret. We hoorden trouwens dat hier normaal ook kikkerdril moet liggen. Misschien hebben jullie meer geluk!

Op onze weg terug gaan we ook nog even “vissen” in de visvijver. Ook hier wordt niets gevangen. We begrijpen er niets van… 😉 De kinderen mogen de visnetjes mee naar huis nemen, dus we proberen het later gewoon nog eens.Conclusie van mijn testpanel: De lentespeurtocht is hartstikke leuk voor kinderen vanaf 4 jaar. Je hoeft niet heel veel kilometers af te leggen, dus het is echt goed te doen voor alle leeftijden. Wij hebben rustig aan gedaan en waren ongeveer een uurtje onderweg.

Zijn jouw kids al wat ouder of hebben ze nog wat energie over? Dan loop je gewoon nog een rondje door het park of langs de andere vijver om nog verder te vissen. Klooien met water is altijd leuk! 

Tip: neem een lekkere picknick mee voor onderweg. Wij hebben een fijn plekje uitgekozen in het park voor ons kleedje, maar ze hebben ook bankjes staan. We hebben vorige zomer trouwens een keer geluncht Bij Maarten in ’t Koetshuis en dat is ook echt een aanrader.

Staat de lentespeurtocht van Kasteel Cannenburch ook op jullie lijstje? Laat mij weten hoe jullie het hebben gehad via apeldoorn@kidsproof.nl of tag Kidsproof Apeldoorn-Deventer op instagram!

Lieve groetjes,
Patricia Naar de website