Kidsproof getest: The Royal Ride Fietstocht

28 juni 2023
Bij een uitje met je kinderen denk je misschien niet meteen aan een fietstocht. Wij hebben de Royal Ride fietstocht in Apeldoorn getest en deze is echt hartstikke Kidsproof. Aanrader voor kids vanaf 7 jaar!
100% Kidsproof getest: Royal Ride Fietstocht in Apeldoorn

Eerlijk is eerlijk: mijn kids stonden niet te springen toen ik zei dat we een fietstocht gingen maken. Voor hen is fietsen een noodzakelijk kwaad en dat doe je dus niet voor je lol op je vrije dag. Al binnen 5 minuten waren ze helemaal om en deden ze fanatiek mee. 

Royal Ride - start op het stationsplein

Goed om te weten

De route start vanaf het station. Je vindt de QR code om te starten op een lantaarnpaal voor Station Royaal. Het is handig om thuis alvast de Apeldoorn Stories app te downloaden, zodat je direct kunt starten.

Onderweg zijn er 16 stops, waarbij je het koninklijke spoor ontdekt. Je luistert naar verhaaltjes van gemiddeld 3 minuten en daarna beantwoord je een vraag. Trek ongeveer 2 uur uit voor de fietstocht, exclusief langere stops voor lunch of een museumbezoek.

Royal Ride fietstocht met kinderen

Ons oordeel over de Royal Ride

Wij vonden de Royal Ride nog zoveel leuker dan gedacht. Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn en heb toch heel veel nieuwe dingen ontdekt en geleerd. Wist je bijvoorbeeld dat er nog sporen van het Koningslijntje zichtbaar zijn?

Door de vele stops is de fietstocht heel goed vol te houden voor de kinderen. Het verhaal is nooit saai en samen het juiste antwoord raden is hartstikke leuk. 

Mijn jongste (7) zei ’s avonds dat hij het echt heel leuk vond - en ik quote: “Het was leerzaam, beweegzaam (😉) en gewoon heel leuk.” Niets meer aan toe te voegen!

Royal Ride - picknick onderweg

Tips voor onderweg

Je komt langs verschillende parken, dus neem vooral een kleedje en een lekkere picknick mee. Je kunt ook een lunch stop maken bij Galippos of Paviljoen Amalia. Beide liggen op de route en zijn absoluut Kidsproof.

Het zal je niet verbazen dat de route ook langs Paleis Het Loo gaat. Hebben jullie de tijd? Breng dan zeker een bezoekje aan het totaal vernieuwde paleis. In de vakanties is hier altijd extra veel te beleven en deze speciale activiteiten vind je in onze Uitagenda.

Je eindigt in het centrum van Apeldoorn, waar je nog even een terrasje kunt pakken. Of haal een ijsje bij Talamini. Dat hebben jullie aan het einde van deze fietstocht echt wel verdiend!

Royal Ride - Raadhuisplein

Tip: via de roze button kan je alvast de app downloaden.  

Ga je ook de Royal Ride fietsen? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Liefs,
Patricia Naar de website