Eerste Hulp Bij Sint Spanning

1 november 2024
Heeft jouw kind veel last van spanning tijdens de Sintweken? Slaapt hij slechter door ‘wat komen gaat’? Of merk je dat het negatieve gedrag toeneemt? Lees dan even verder!
5x fijne tips voor een relaxte Sinterklaastijd
We mogen weer: Het Sinterklaasjournaal is van start, de pepernoten liggen in de winkel en de eerste Sint-versieringen worden zichtbaar!

Heeft jouw kind veel last van spanning tijdens de Sintweken? Slaapt hij slechter door ‘wat komen gaat’? Of merk je dat het negatieve gedrag toeneemt? Kindercoach Romy geeft 5 tips om je kind relaxt door de Sinterklaas periode heen te helpen.
 

TIP 1 - Schoen zetten

Zet de schoen in de ochtend, voordat je kind naar school gaat of de sportclub. Aan het einde van de dag zijn de Sint en zijn pieten langs geweest. Dit zorgt voor minder spanning voor het slapen gaan en verbetert de nachtrust. 

TIP 2 - Pakjesavond

Wacht niet tot 5 december en haal pakjesavond naar voren. Leg je kind uit dat Sinterklaas het druk heeft en bij jullie daarom wat eerder komt. Het voordeel is dat je hiermee de periode van spanning inkort.

TIP 3 - Het verhaal

Ervaart jouw kind enorm veel spanning bij het zien van de vrolijke figuren? Kijk dan goed naar jouw kind of het verstandig is ‘het verhaal’ gedeeltelijk te vertellen. Maak hier je eigen versie van!

TIP 4 - Het Sinterklaasjournaal (met Dieuwertje Blok)

Hét Sinterklaasjournaal, ik kijk het zelf nog ieder jaar naar, want het heeft iets magisch. Maar dat magische heeft ook een keerzijde. Wat gaat er nu weer gebeuren? Komt de Sint wel aan? Gaat het goed komen met de aankomst? Voor een kind heel spannend en stressvol! Kies ervoor het Sinterklaasjournaal thuis niet te kijken of enkel de wekelijkse samenvatting.

TIP 5 - Rust en regelmaat

Mijn agenda puilt deze maanden altijd uit en volgens mij ben ik niet de enige. Kies je toch voor ‘the whole Sint-package’, plan dan voldoende rustmomenten in en zorg voor overzicht met de Kidsproof aftelkalender


Wat zijn jouw tips voor een relaxte Sint-tijd?

Fijne én relaxte Sinterklaastijd!

 

Naar de website