30x Valentijnsdag thuis vieren met kinderen

22 januari 2024
We vieren de liefde! Op 14 februari is het Valentijnsdag en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Met liefde hebben we weer een heleboel inspiratie voor je verzameld voor een liefdevolle Valentijnsdag.
Valentijnsdag tips voor thuis!
1. Laat je kinderen een hartjeschallenge in huis doen: wie verzamelt zoveel mogelijk hartvormige voorwerpen in huis?

2.
Daag elkaar uit met een Valentijnsdag LEGO-challenge. Wie maakt het grootste hart van LEGO?

3. Iemand in huis doet mooie rode lippenstift op (niet waterproof) en geeft iedereen in het gezin een dikke smakkerd op de wang. Daarna mag een selfie voor vrienden en familie natuurlijk niet ontbreken.

4. Bak samen met je zoon of dochter een (hartjes)taart voor Valentijnsdag.

5. Verstuur een lief kaartje op Valentijnsdag. Met wat knutselspullen maken je kinderen zelf een valentijnskaart voor een ander. Tip: maak stempels van aardappels of van een wc-rolletje in de vorm van een hartje.

6. Ga met je kinderen op hartjesspeurtocht in de wijk. Maak onderweg foto’s van alles dat de vorm van een hart heeft.

7. Kies samen een liefdesliedje uit en breng een serenade aan iemand in het gezin óf bij iemand voor de deur.

8. Laat namens het hele gezin een mooie roos bezorgen bij opa en oma, bij vrienden óf bij je geheime liefde.9. Maak op Valentijnsdag alle maaltijden in de vorm van een hartje. Denk aan een boterham in hartjesvorm, een kaashartje, kwark met een hartje van jam, een hartjes gehaktbal of een hartvormige pannenkoek.

10. Ook met strijkkralen kunnen je kinderen aan de slag om kleurrijke hartjes te maken. Leuk om aan een slinger te hangen of weg te geven aan lieve mensen.

11. Mmmm! Wat dacht je van chocoladefondue als toetje op Valentijnsdag?

12. Neem samen met je kinderen een lieve videoboodschap op en stuur deze naar een lieve vrienden of familie.

13. Wat is liefde? Wat vind je mooi aan jezelf? Van wie hou je allemaal? Doe deze Valentijnsdag de Kidsproof Kletspraat Valentijnseditie met je kinderen.

14. Nog een leuke tip voor bij het eten: Snij een cherrytomaatje diagonaal door en draai 1 kant om. Samen vormen de twee helften nu een hartje.

15. Voor een extra feestelijk gevoel versieren jullie het huis met een strokengordijn (touwtjes van boven naar beneden) op Valentijnsdag. Hang er samen met je kinderen tientallen hartjes in voor het mooiste effect.

16. Verras elkaar met een tegoedbon voor een fijn klusje of lief uitje.17. Wat kun je allemaal maken van hartjes? Laat je kinderen een heleboel hartjes uitknippen uit papier. En daarna, knutselen maar! Wat zou het worden?

18. Ook leuk: knip met elkaar heel veel kleine hartjes uit papier en strooi deze op de tafel als versiering.

19. Draai de hele dag door jullie favoriete liefdesliedjes.

20. Roze en rood worden vaak gezien als de kleur van de liefde. Trek op Valentijnsdag allemaal een roze of rode outfit aan. Vergeet niet om een foto te maken!

21. Laat je kinderen flessenpost maken met een lief berichtje en bezorg deze stiekem bij iemand voor de deur.

22. Wist je dat melkschuim roze wordt door de melk te mixen met een beetje bietensap? Leuk voor een babyccino.

23. Of ga samen experimenteren met andere roze en rode drankjes. Wie weet ontdekken jullie een nieuwe favoriete kindercocktail.24. Nog zo’n lief gebaar. Bak hartjeskoekjes en breng deze rond in een zelfgemaakt doosje.

25. Maak foto’s in liefdesthema. Plak bijvoorbeeld hartjes op de muur en doe alsof je zoon of dochter deze wegblaast. Of vorm samen een hartje met jullie handen voor de foto.

26. Voor het échte valentijnsgevoel kun je het haar van je kind in de vorm van een hart vlechten. Tip: check Pinterest voor goede voorbeelden.

27. Ga buiten met de kinderen op zoek naar een paar mooie stenen. Thuis beschilderen jullie de stenen met verf, nagellak of marker. Leg de versierde steen daarna weer terug in de natuur. De gelukkige vinder is vast heel blij verrast met deze vrolijke zwerfkei!

28. Heb je een creatief kind thuis? Maak samen met de kinderen een boeketje bloemen van papier. Leuk als versiering op tafel of om aan iemand te geven.

29. Verras iemand met een lieve stoepkrijtboodschap voor de deur. Of laat je kinderen voor je eigen deur een lief kunstwerk stoepkrijten.

30. En tot slot. Geef iedereen vandaag éxtra veel complimentjes. Dat vinden ze vast heel lief!


Fijne Valentijnsdag!

PS. We hebben ook nog hele leuke knutsel- en bakinspiratie voor je voor Valentijnsdag!