De leukste hotspots in Zutphen met kinderen

19 juni 2023

Zutphen is een onwijs leuke stad om samen met je kinderen te bezoeken. We hebben de leukste tips voor kinderactiviteiten, restaurants en kinderwinkels voor je op een rijtje gezet!

De leukste hotspots in Zutphen met kinderen!
Wij zijn fan van Zutphen! Deze hanzestad is weer zo anders dan Apeldoorn of Deventer. Eigenlijk is 1 dagje veel te kort, maar dit zijn onze tips voor een bezoek aan Zutphen met kinderen.

speurtocht walburgis kerk

Musea in Zutphen

Bij het Stedelijk Museum Zutphen is er genoeg te ontdekken voor kinderen. Bijvoorbeeld met de speurtocht ‘kruip in de huid van de archeoloog’ of de tabletgame Family Challenge. Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Kinderen kunnen hier bij de balie een spannend koffertje ophalen: ‘een koffertje vol kunst’. In de vakanties en weekenden organiseren beide musea ook regelmatig leuke activiteiten. Deze vind je in onze Uitagenda!

Ook leuk is het om de toren van de Walburgiskerk te beklimmen. Het is even een klim, maar het prachtige uitzicht over Zutphen is echt de moeite waard! En als je er toch bent: sla de kerk dan niet over. Voor kinderen hebben ze een hele leuke speurtocht gemaakt waarbij ze de hele kerk ontdekken. Vraag ernaar bij de kassa.

speurtocht vvv

Struinen door de Hanzestad

Zutphen is prachtig met al haar mooie hofjes en historische straatjes. Kleine kans dat de kinderen zin hebben om uren door de stad te sjokken. Gelukkig kan je bij VVV Zutphen een leuke speurtocht ophalen, speciaal voor kinderen. Zo ontdekken jullie Zutphen en gaan de kids ondertussen op zoek naar de schat.

Langs de IJssel lopen vinden wij ook altijd heerlijk. Spelen bij het waterwerk, bootjes kijken en genieten van de rust. Aan de overkant van de IJssel kan je ook lekker wandelen en heb je prachtig uitzicht vanaf het Stadsbalkon. Camera bij de hand, want dit is een toffe selfie spot met de skyline van Zutphen als decor!

cinemajestic bioscoop zutphen

Nog meer leuke uitjes met kinderen

Een leuke kinderfilm bekijken we graag in Cinemajestic. Met een knopje bij je stoel bestel je daar je drinken en snacks voor tijdens de film. Mijn kinderen vinden dit fantastisch. Uren spelen kan bij indoorspeeltuin Ballorig of in één van de leuke, gratis speeltuinen in Zutphen. Liever iets actiever? Wat dacht je van een uurtje LED bowlen bij Kings & Queens met special effects?

Liever het water op? Kan allemaal in Zutphen! Huur bijvoorbeeld een (Mega) Sup bij Sup@Zutphen of maak een boottochtje over de Berkel. Zwemmen kan bij zwembad De IJsselslag of in het Bronsbergenmeer.

Ook voor kleine dierenvriendjes is er genoeg te beleven in Zutphen! Op kinderboerderij De Schouw is altijd wat te beleven voor kleine boertjes en boerinnetjes. Of kom tropische vlinders bewonderen bij vlindertuin De Kas.

winkel su & jill

Leuke kinderwinkels

Shoppen in Zutphen is echt ontzettend leuk! Je vindt hier veel leuke boetiekjes en minder grote ketens. Zorg dat je Su & Jill, Super Spul, Bengel Kindermode, Eigen Zinnig, De Meubelarij en Museumwinkel het Snoepje in ieder geval niet overslaat.

lunchen in zutphen

Kindvriendelijk uit eten

Koffie drinken doe wij graag bij Bloem op de Taart (de mooiste taartjes van Zutphen!) of Bonbonatelier Janson (de lekkerste bonbons van Zutphen!). Tijd voor de lunch? Probeer dan eens Het Koelhuis, Genietcafé Zutphen of het Volkshuis. Borrelen is heel gezellig op één van de sfeervolle terrasjes midden in het centrum. Bekijk voor meer tips onze Uit Eten categorie >>

jolink ijs in zutphen

Ijsje eten in Zutphen

Bij warm weer moet er natuurlijk een ijsje gescoord worden! Tja en dan wordt het wel een beetje moeilijk: waar ga je heen? Onze favorieten zijn het Italiaanse schepijs van Talamini, het dagelijks versbereide ijs van Bonbonatelier Janson en het banketbakkersijs van Jolink Banketbakkerij .

Zutphen met kinderen

Parkeren in Zutphen

Rondom het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen waar je kort of lang kunt parkeren. Van maandag t/m zaterdag is het altijd betaald parkeren. Bekijk het overzicht van alle parkeerplaatsen en ga goed voorbereid op pad. Bij een aantal van de bovengenoemde uitjes kun je overigens wel gratis parkeren!

Ook voor fietsen zijn er verschillende fietsparkeerplekken. Wist je trouwens dat Zutphen ook goed bereikbaar is met de trein? Vanaf het station is het nog geen 5 minuten lopen naar het centrum!


Zijn jullie vaak in Zutphen te vinden? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram! Ook als we jouw favoriete hotspot nog missen natuurlijk!

Veel plezier in Zutphen!

Liefs,
Patricia