Wandelen bij Het LeestenTerug naar het overzicht

Speelberg, speelbos en wandelen door het bos en over de hei bij Het Leesten!
Vanaf de parkeerplaats zie je de Ugchelse Berg al liggen. Een soort duin waar je lekker tegenop kunt klimmen en daarna vanaf kunt rennen. In de kuil kun je neerstrijken met een kleedje als het mooi weer is.

Vanaf de speelkuil beginnen verschillende wandelroutes door het mooie gebied van Het Leesten en de Ugchelse Berg. De wandelroutes zijn aangegeven met gekleurde paaltjes. Je loopt door bos, heide en het is heuvelachtig. Met een beetje mazzel kom je ook nog een Hert of een Specht tegen. In het speelbos kunnen de kinderen nog even lekker uitrazen.

De meeste routes zijn vanwege zandpaden niet heel geschikt voor kinderwagens, maar neem je de gele route dan loop je steeds over verharde paden. Bij het informatiecentrum kan je ook een leuke bostas ophalen. Hierin vind je een leuk opdrachtenboekje voor het Bosdierenpad!

Tip: In augustus en september staat de heide in bloei. Dan is het er helemaal prachtig!

Zin om wat te drinken of te eten? Dan kun je terecht bij Bospaviljoen 't Leesten en je kunt hier heerlijk op het terras zitten! In het paviljoen vind je ook de interactieve expositie 'Hoe groen is jouw boswachtershart'. Leuk om ook nog even mee te pakken!

Klik op de roze button om naar de website van Het Leesten te gaan.

Nooit meer leuke tips missen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Het Leesten

Hoenderloseweg 191
7339 GG Ugchelen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Bijna meivakantie

Bijna meivakantie

Nog eventjes en dan hebben we weer een hele week om er lekker op uit te gaan met de kinderen. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en zorg dat je onze leuke tips niet mist.

Ontvang de leukste tips