• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De Top 10 fijne speeltuintjes in Almere!

1 maart 2024
Wat is nou makkelijker dan eropuit met de kids naar de speeltuin? Lekker een frisse neus halen en natuurlijk spelen, rennen, klauteren, klimmen, spetteren en spannende avonturen beleven! Kidsproof heeft de fijnste speeltuintjes in Almere voor jou op een rijtje gezet!
Speeltuintjes Almere
1. Op Restaurantplein Belfort in Citymall Almere vind je Speeltuin Belfort. Deze speeltuin bestaat uit duurzame speeltoestellen die ook nog eens heel leuk zijn: trampolines, glijbanen en een speeltunnel! Lekker spelen midden in de stad dus.

2. Bij Jeugdland Stad, Jeugdland Haven en Jeugdland Buiten kunnen kids vanaf 7 jaar lekker komen ravotten. Bouw helemaal zelf een hut van hout of race tegen jouw vriendjes op de skelter!

3. Voor een zonnige dag is de waterspeelplek in het Zuiderzeespeelbos een fantastische speelplaats! Er is een eilandje, een trekpontje en een half gezonken schip. Lekker kliederen met water! En in minder mooie periodes volg je de paden en kom je verschillende toffe speelobjecten tegen. Van klimtouwen tot springpaaltjes.4. Kleine avonturiers kunnen zich uitleven in het Cascadepark. Hier is namelijk een gave kabelbaan! Hoe vaak roetsj jij heen en weer!? Of ga je liever water pompen of klauteren over het parcours?!

5. Voor jongere kids is de speeltuin aan de schoolstraat, Speeltuin de Speelhaven, een heerlijke speelplek! Zandkastelen bouwen, glijden en klimmen, het kan er allemaal. Naast speelhaven zit ook Skill garden, super leuk! Ook met stuntbaan.

6. Speeltuin de Plek is een heerlijke locatie voor natuurontwikkeling en natuurbeleving! Het natuurgebied zit vol met biodiversiteit en kijkplaatsen. Genoeg ruimte om te spelen in waterrijk natuur voor jong en oud! 

7. Spelen in de frisse buitenlucht doe je bij Stadslandgoed De Kemphaan. In het grootste loofbos van Almere vind je leuke klim-, wiebel- en speeltoestellen van Acaciaboomstammen, en een echt doolhof!8. Het Vroege Vogelbos is ook leuke wandel- en ontdekroute! Tussen de theeschenkerij en de schaapskooi staat een gezellig speelhuisje, een schommel en houten klim- en klautertoestellen!

9. Speeleiland de Meridiaan is een fantastisch natuurspeeleiland vol avontuur! Deze speelplek met hout, stenen, water en veel groen is leuk voor echte natuurravotten! Heerlijk spelen met natuurlijke speelelementen!

10. Ook bij slecht weer kun je genoeg spelen in en om Almere! We hebben 5 supervette binnenspeelparadijzen voor je op een rijtje gezet voor een middag vertier!

Veel speelplezier!

TIP: wil je de meest actuele uitjes in de buurt bekijken? Check onze Uitagenda! Naar de website