Lente-activiteiten bij Stad & Natuur op het Almeerderstrand!

3 april 2023
Zijn de kinderen dol op de natuur, houden ze van lekker creatief bezig zijn of nieuwe dingen ontdekken? In de lente organiseert Stad & Natuur Almere kinderactiviteiten op het Almeerderstrand. Van een Paasspeurtocht tot Archery Tag. We hebben de toffe activiteiten op een rijtje gezet!
Stad & Natuur op het strand

Maandag 10 april - Paasspeurtocht 

Ohnee, de paashaas voelt zich niet lekker en kan daarom geen paaseieren rondbrengen. Gelukkig kunnen de kinderen uit Almere hem helpen door spullen te verzamelen op het strand en op ziekenbezoek te gaan tijdens de Paasspeurtocht. De beloning is een paasei en iets lekkers bij Poortdok. Gratis en leuk voor alle leeftijden!

Zaterdag 22 april - Zandsculpturenfestival

Wauw! Het Almeerderstrand staat vol met supergave kunstwerken. En wel van zand! Kijk je ogen uit en ga ook eens zelf aan de slag met een mooi figuur. Laat je fantasie de vrije loop. Tip: roep de hulp in van je ouders, je oom en tante, broers, zussen of vrienden en doe het samen!

Zandsculpturen

Zondag 30 april - Archery tag en schatzoeken

Hoe zit het met de oermens in jou? Heb jij de skills om met pijl en boog te schieten? Test het met Archery Tag op het Almeerderstrand. Je krijgt eerst tips & tricks hoe je de boog en pijlen kunt gebruiken. Daarna kun je meedoen met het spel. De pijlen hebben een punt van schuim en je krijgt een vizier op. Leuk dus voor jong en oud! Ben je uitgespeeld? Ga dan eens op zoek naar de schat. Zonder kaart maar met kompas. Wat zou erin zitten?



Deze toffe workshops van Stad & Natuur Almere op het Almeerderstrand zijn allemaal gratis en leuk voor alle leeftijden! De workshops vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Je kunt gewoon langskomen en hoeft je niet vooraf aan te melden! 

Ook in de rest van het seizoen is er nog een hoop te doen bij Stad & Natuur! Zoals bushcraft voor gezinnen, een modderrestaurant, het strandfestival, waterproefjes, schilderen en nog veel meer!


TIP: Bekijk ook deze leuke wandelingen en speurtochten van Stad & Natuur door Almere!

Wil je op de hoogte blijven van meer toffe kinderactiviteiten en gezinsuitjes in Flevoland? Schrijf je in voor de Kidsproof Flevoland nieuwsbrief!

Naar de website