10x de leukste voorstellingen bij Kunstlinie in het najaar!

14 september 2023
Het theater is een magische plek voor kinderen. Vol verbazing je ogen uitkijken, giechelen, op het puntje van je theaterstoel zitten... Dit zijn onze 10 favoriete kindervoorstellingen die te zien zijn bij Kunstlinie Almere in het najaar. Laat je verrassen door deze mooie producties!

1. Winnie the Poeh


Winnie the Poeh komt samen met Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil naar het theater op 30 september 2023. Met de nieuwe liedjes begint het avontuur in het Honderd Bunderbos, wanneer de Oostwind en de Westwind draaien. Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh, als hij op zoek naar honing uiteindelijk zelfs een boom in moet duiken! Gelukkig zijn al zijn vriendjes er om te helpen.

Ga mee op avontuur!Theater in de herfstvakantie

2. Ida van Dril


Ida van Dril duikt op zondag 22 oktober in het mysterieuze verhaal van de Vliegende Hollander en neemt je in een regie van Fred Delfgaauw mee naar de woeste zee. In een muzikale en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards laat ze zien dat bang zijn helemaal niet eng is.
3. Nijntje de musical

Beleef op maandag 23 oktober de avonturen en geniet van de verhalen van het beroemdste konijntje van de wereld, haar familie Pluis en haar vriendjes. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met de liedjes. Geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna schreef tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes.
4. Hoeheettut (6+)


Kunnen lezen is mooi, kunnen kijken ook en in deze voorstelling op 5 november 2023 doe je allebei. Je ontdekt abc’s in de vorm van mannetjes, verstopte letters, ruziemakende letters, woordbeelden en beeldwoorden en andere talige gekkigheid. Deze voorstelling is gebaseerd op teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen. Voor iedereen die net heeft leren lezen en van taal en letters houdt.


5. Rapunzel de Musical (4+)


Rapunzel haar magische haren kunnen alleen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl ze met haar moeder, het hele land doorreist op zoek naar de kapper, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar dan blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op haar heeft laten vallen. En die besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. Zal het Tobias op 9 december 2023 lukken haar te vinden? 

Lees meer over deze magische theatervoorstellingTheater in de kerstvakantie

6. Theater Artemis (4+)


In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen op zaterdag 23 december plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich opeens dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja… dan moet je iets… show, entertainment… maar hoe?
7. Meester Kikker (5+)


Wanneer de meester met waterkroos in zijn haar en kleren vol scheuren de klas binnenkomt, heeft hij duidelijk iets uit te leggen. En waarom kijkt de directrice zo verlekkerd als iemand een spreekbeurt houdt over kikkers? Een toffe familievoorstelling op donderdag 28 december.


8. Dauw (6+)


Dauw is een knus familieconcert waar de magie van het uur blauw en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld. Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt het verhaal dat je uit de muziek kunt horen. De eeuwenoude instrumenten, de ud, de ney en de rabab laten op donderdag 4 januari een rijk repertoire horen van Granada tot Bagdad.

Voorstelling in de kerstvakantie!9. Peppa Pig Live (2+)


Knor, knor! Wat is dat nu? Het populaire varkentje Peppa Pig en al haar vriendjes komen met de spiksplinternieuwe een familievoorstelling. In deze vrolijke voorstelling op vrijdag 5 januari beleef je samen met Peppa en haar vriendjes het allerleukste buitenavontuur! Zij bereidt zich met haar broertje George en haar vriendjes voor op een spannende kampeertocht in het bos.

Theater voor de allerkleinsten!10. Emoji Explosie (8+)


De wereld van Emoji Explosie is geïnspireerd op de wereld van videogames zoals Celeste en de Pixar film: Inside Out. Je kunt er eindeloos verdwalen, falen en opnieuw beginnen. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s je om de oren vliegen? Emoji Explosie op zaterdag 6 januari de nieuwe jeugdvoorstelling over het spannende gebied tussen de online en offline wereld.

Meer info en tickets!Nog meer theatertips!
Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Benieuwd naar alle theatervoorstellingen in het voorjaar? We verzamelden in een blog allerlei tips in de voorjaarsvakantie, meivakantie en data daaromheen. Heerlijk met de familie naar Kunstlinie!

Veel plezier bij alle voorstellingen! Naar de website