Fijne wandelroutes voor kinderen in Flevoland

15 februari 2021
Lekker wandelen in de natuur is één van onze favoriete weekendbestedingen met de kids. Wij verzamelden een heleboel fijne wandelroutes, die super leuk zijn voor kinderen! Bekijk onze tips voor jullie wandeltocht door Flevoland:
12x Natuurroutes in Flevoland

Zevensprong
Leef je uit in speelbos De Zevensprong bij Zeewolde! Klim en klauter over de speeltoestellen, of kies één van de spannende routes. Wat dacht je van de Heksenroute met heksenhut, of de Piratenroute vol piratentoestellen en zelfs een schip!

Avonturenroute Harderbos
De Avonturenroute met vier kilometer lange speurtocht voor kids loopt door het Harderbos bij Zeewolde. Je loopt over een wiebelbrug, een vlonderpad en steekt met een vlot het water over! Ook is er een uitkijktoren. Kun jij de bevers vanaf de toren spotten?

Paden Buitencentrum Almeerderhout
Ben jij niet bang om vies te worden en klaar voor avontuur? Dan ben je bij Buitencentrum Almeerderhout aan het goede adres. Herken de beversporen, leef je uit in het Zuiderzee speelbos, zoek het hoger op in het klimpark van Fun Forest of loop één van de doe-paden uitgezet door de boswachter! 

Hans- en Grietjeroute
Volg de spannende Hans en Grietje wandelroute  in het Harderbos bij Zeewolde! Hier valt van alles te beleven. Maak je eigen heksensoep, ontdek het klimkruipklauterpad en ontsnap uit de heksengevangenis! De route start bij pannenkoekenhuis Hans & Grietje, waar je ook heerlijk van pannenkoeken kunt smullen! 

Zeven Dwergenpad Kuinderbos
Speciaal voor de echte wandelaars: Via de Wandelroute Kuinderbos maak je een prachtige wandeling door het vlakke land van de Noordoostpolder. Tijdens deze 12 kilometer lange route kom je langs water, een berg, burcht en nog veel meer! 

Kabouterpad Grote Kabouterbos Dronten
Een superleuke route voor kinderen maak je in het Grote Kabouterbos in Dronten! Naast het kabouterpad waar je allerlei kabouters tegenkomt, kunt je ook heerlijk spelen bij het speelterrein vol paddenstoelen, kabouterhuisjes en een ballenbak.

Bekijk hieronder wat Kidsproofreporter Floris van Het Grote Kabouterbos in Dronten vond!
Wandelroutes Waterloopbos
Vang waterbeestjes, spot ijsvogels, meet waterstanden en maak kennis met de vele boomsoorten, spechten en libellen in het oudste bos van Flevoland! Deze Wandelroute Waterloopbos van OERRR is speciaal gemaakt voor kids om van alles over de natuur te leren.

Paden Buitencentrum Oostvaardersplassen
Wat valt er veel te beleven bij de Oostvaardersplassen! Geen enkel gebied in Europa is hiermee te vergelijken. Buitencentrum Oostvaardersplassen is het startpunt voor een ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen. Volg de verschillende wandel- en fietsroutes, of doe mee aan één van de excursies! 

Speurtocht Baron Vos
Leer alles over biodiversiteit met Baron Vos XIII van kop tot staart! Met deze speurtocht ga je Stadslandgoed de Kemphaan over en leer je alles over planten en dieren!
Laarzenpad Zeewolde
Laarzenpad Zeewolde is een super toffe wandeling vol belevingsopdrachten, waarbij kinderen met behulp van al hun zintuigen leren over de natuur en samen genieten. Loop Het Boeren Ommetje met jonge kinderen, of Rondje Landerijen met oudere kids. Vergeet je route niet te eindigen bij de boerderij van Boeren Pitstop!

Rugzakroutes Flevo-landschap
Ga met Het Flevo-landschap op pad tijdens de rugzakroute 'Van Gletsjer tot bosgrond' in Schokland. Met de rugzak zwerf je door de Gesteentetuin en het Schokkerbos. Onderweg kom je via raadsels van alles te weten over de bodem, dieren en zwerfstenen!

Naar de website