Dagje weg naar Zeewolde met kinderen

15 augustus 2022
Wist je dat er in Zeewolde superveel leuke activiteiten voor het hele gezin te doen zijn? In de zomer zijn er allerlei fijne zwemplekken, maar ook met minder zonnig weer hoeven de kids zich zeker niet te vervelen! Wij verzamelden een heleboel tips voor een dagje Zeewolde met kinderen!
Dagje Zeewolde met kinderen

Avonturenroute door het Harderbos

De Avonturenroute is een vier kilometer lange speurtocht voor kinderen! Deze route gaat over kronkelpaadjes en wiebelbruggetjes, met onderweg een trekpontje, uitkijktoren en picknickplek. Op sommige plekken lijkt het wel een oerwoud, met metersdikke loofbomen en omgevallen woudreuzen. Je ruikt het mos, je hoort overal vogels en ziet hier sporen van de bever. Hier voel je je al snel een avonturier!

Harderbos

Eemhof watersport beachclub

Zin in een compleet dagje uit aan het water? Bij Eemhof Watersport Beachclub biedt allerlei activiteiten aan, zoals windsurfen, suppen, kanovaren, banaanvaren, wakeboarden, waterskiën, zeilen, strandspellen en meer! Ook kun je gewoon lekker van de zon genieten op een ligstoel op het strand van de beachclub.  

TIP: bekijk hier meer locaties in Flevoland om te (leren) suppen!

Tropisch zwemparadijs Aqua Mundo

Als je dan toch al bij de Eemhof bent, kun je eigenlijk het grote zwemparadijs Aqua Mundo niet overslaan! Het zwembad is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt heerlijk vertoeven in het bubbelbad of golfslagbad. Voor de durfals zijn er vijf waterglijbanen, waaronder de Turbo Twister, en een spectaculaire wildwaterbaan. Voor kleine kinderen is er een kinder-doe-bad waar ze van alles kunnen beleven. Bij mooi weer kun je buiten ook lekker relaxen in de ligweide!

Aqua Mundo Eemhof

Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Bij het magische Pannenkoekenhuis Hans & Grietje vind je behekste tafels, staan kamers op zijn kop en gaan vloeren heen en weer! Speel het sprookje van Hans & Grietje zelf na in het “echte” snoephuisje, race rond op het Skeltercircuit met tankstation, ophaalbrug en échte wasstraat, of waan je de koning(in) van Hans & Grietje in de Grote Snoeptoren. Kinderen hebben bijna geen tijd om van hun pannenkoek te smullen!Speelbos de Zevensprong

Leef je uit in speelbos De Zevensprong van Staatsbosbeheer! Klim en klauter over de speeltoestellen, of ontdek de Heksenroute met echte heksenhut of de Piratenroute, met echte piratenspeeltoestellen en een piratenschip! Wat verder in het bos vind je een grote speelplek waar je heerlijk hutten kunt bouwen. Zet je zintuigen op scherp en bekijk, beluister, ruik en voel het bos! 

Laarzenpad bij Boeren Pitstop

Wandel het Laarzenpad met allerlei belevingsopdrachten, waarbij kinderen met behulp van al hun zintuigen leren over de natuur en samen genieten! Het laarzenpad kun je starten of eindigen met een loeileuke tussenstop op de boerderij bij Boeren Pitstop. Om te koe(ke)loeren in de stal, te spelen in de boomhut of met al die kilometers in je benen te genieten van een welverdiend boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij. Woldstrand

Bij mooi weer is een bezoekje aan het Woldstrand een echte aanrader! Het strand is verdeeld in themastranden, waaronder een kinderstrand met speeltoestellen en een jongerenstrand. Ook is er een stuk verdiept water, waar je kunt duiken vanaf de steiger. Of leef je uit op het sportveld, het surfstrand en neem je hond mee naar het hondenstrand!

Blotevoetenpad Zeewolde

Het blotevoetenpad is een verrassende route over het erf van recreatieboerderij De Sternhof in Zeewolde. Voel hoe het is om op blote voeten te wandelen over allerlei ondergronden zoals gras, hout, modder, een wiebelbrug en grind. Het pad loopt onder andere door de bloementuin, een labyrint, de biologische moestuin en over het doolhof op gras. De natuurspeurtocht met passende opdrachten is een groot avontuur met leuke uitdagingen voor iedereen! 

Met al deze leuke uitjes heb je wel meer tijd nodig dan maar één dagje in Zeewolde!

Benieuwd naar actuele gezinsuitjes in Zeewolde? Neem een kijkje in onze Uitagenda! Naar de website