ABC Zwemlessen in Flevoland

26 juli 2022
Gericht ABC zwemlessen in Flevoland kiezen die het beste passen bij jouw kind.
Hoera! Jouw kind is vier jaar en mag starten met zwemles. Een mijlpaal!
     Je woont in Flevoland, omringd door dijken en strandjes. Je zoekt met plezier het water op, zoals warme vakantiestranden en prachtige hotelzwembaden. En hoe heerlijk is het spetteren in dat ene (opblaas-) zwembadje in de zomertuin? 
     Ookal is een zwemdiploma niet verplicht in Nederland, het is van levensbelang dat jouw kind leert zwemmen. Er is zoveel aanbod in deze provincie. Daarom heeft Kidsproof al het zwemlesaanbod in Flevoland voor jou op een rijtje gezet.
     Hoe bepaal je welk zwembad het beste aansluit bij jouw wensen? Bij het kiezen van een aanbieder is het belangrijk dat het zwembad erkend is door de Nationale Raad Zwemveiligheid (in Nederland mag iedereen zwemlessen aanbieden en diploma’s uitreiken). Zo weet je zeker dat veiligheid voorop staat. Veel zwemscholen werken volgens het Zwem ABC, het bekende stappenplan van de Nederlandse Zwembond.
     De zwemlessen worden op een speelse en kindvriendelijke manier gegeven, onder leiding van gediplomeerde instructeurs. Na het behalen van de ABC-diploma’s bieden veel zwemscholen ook lessen voor zwemvaardigheidsdiploma’s aan (mocht jouw kind de volgende Van Den Hoogenband zijn / zwemmen echt fabelachtig leuk vinden) of snorkeldiploma’s.

ZWEMLESSEN IN LELYSTAD:

De Koploper
In dit grote zwembad duren de groepslessen 1 uur (maandag t/m zaterdag).
     Middels het mijlpalenboekje en een online leerlingvolgsysteem kun je bijhouden hoe uw kind de vijf stadia doorloopt (A heeft er drie, B de vierde en C de vijfde) in zwembaden van verschillende diepten en temperaturen, en welke vaardigheden ze oefenen. De groepen bevatten vaak 10 kinderen onder leiding van twee instructeurs.
Zwemlessen kunnen ook in kleinere groepjes worden gevolgd. Zo’n les duurt 30 minuten. Het is mogelijk om twee keer per week te zwemmen.
     Tijdens speciale vrijwerkuren kunnen kinderen gratis komen zwemmen / oefenen. Begeleiders betalen dan het reguliere tarief.

Aquayara
Bij Aquayara duurt een les 45 minuten. De kinderen zwemmen voor hun A diploma in groepjes van 8 kinderen. Privélessen of het zwemmen in kleinere groepjes zijn ook mogelijk (B en C diplomalessen geschieden in groepjes van 10 kinderen). Ook kunnen kinderen met een (motorische) beperking/chronische ziekte/gedragsstoornis hier prima terecht.
     Voor €5.00 kun je hier een proefles boeken. Aquayara is iets duurder dan de De Koploper (alleen zou het kunnen dat je kind door kleinere groepjes eerder afzwemt). Ook zijn er snelcursussen voor het B- en het C-diploma. Voor kinderen vanaf 5 jaar hanteert de zwemschool een diplomagarantie. Kijk om de verschillende pakketten te zien op de website voor Aquayara.
     Aquayara heeft locaties in Lelystad, Almere Tussen de Vaarten en Almere Stad Muziekwijk.

Spetter & Spatter
Spetter & Spatter (voorheen Akwaak) verzorgt zwemles voor ABC-survival diploma's - het is de enige zwemschool in Lelystad met twee licenties (ENVOZ en KNZB).
Ook biedt deze zwemschool een ABC in 1-jaar pakket (woensdag), alsmede een BC-pakket (weekdagen).
     Het is het kleinste en tevens duurste zwembad van Lelystad, met zwemlessen van 45 minuten. Het zou wél kunnen dat, doordat er maximaal 7 kinderen per groepje zwemmen, jouw kind sneller afzwemt. Bovendien biedt het 140cm-diepe bad geen mogelijkheid voor kinderen om in het water te staan. Spetter & Spatter meent dat kinderen daardoor het snelst leren zwemmen.


ZWEMLESSSEN IN ALMERE EN DRONTEN:

Optisport
Zwembad Almere Stad, De Vrijbuiter en Zwembad Almere Poort (en Overboord in Dronten) vallen alle vier onder Optiesport.
Hier gaan de kinderen dit onderwateravontuur aan met Zed de Haai en Sop de Zeester onder leiding van gediplomeerde instructeurs. Middels dit beloningsysteem (gezonken schepen, piratenschatten en schatkisten vol edelstenen) leren de kinderen zwemmen en uiteindelijk de grootste schat binnen te slepen: De Reuze Robijn (het C-diploma).
     Mocht het je niet snel genoeg gaan, dan kun je kiezen voor de Zed en Sop Turbo Zwemlessen: 7 maanden lang 1 les per week van 1,5 uur (all-in tarief) voor €770,00.

Het Mineraal
Dit zwembad is gevuld met gevitaliseerd zwemwater – schoon, zacht en heilzaam (het is maar liefst 6 miljoen jaar oud water).
     Het bad biedt vanuit Zweminstituut Siemons intensieve ABC zwemlessen met maximaal 4 kinderen per instructeur. De voordelen zijn persoonlijke aandacht, leren zwemmen zonder drijfmiddelen (in spelvorm) middels een individueel lesplan (op verschillende waterdiepten), tussentijds toetseren, als ouder bij elke les aanwezig mogen zijn, geen inschrijfgeld of contract, goed geschoolde zwemdocenten, handig voor kinderen met een specifieke beperking of kinderen die speciale aandacht nodig hebben en het sneller behalen van het zwemdiploma (vergeleken met reguliere zwemlessen). Het kost €22,00 per les.
     Ook biedt Het Mineraal snelcursussen (in de schoolvakanties) aan.
De snelcursus is bestemd voor beginnende ‘watervrije’ zwemmers vanaf 5 jaar / gevorderde zwemmers op weg naar het A-, B- of C-diploma. Jouw kind zwemt dan met maximaal 3 andere kinderen en deze cursus staat gelijk aan ongeveer 3,5 maand aan zwemlessen. In de komende kerstvakantie zal dit vier lesdagen van 3 uur in beslag nemen. Jouw kind zal deze snelcursus afsluiten met een kikker bros, zilver of goud of een A-, B- of C- diploma met zwemsurvival (kerstvakantie €290,00).


Van Rheenen Sport
Dit is het eerste zwembad in met de Licentie Zwem-ABC. Het zwemwater is dankzij gemoderniseerde waterbehandelingstechnieken geschikt voor kinderen met een gevoelige huid en / of ogen, of met een longaandoening. Van Rheenen heeft een hoog slagingspercentage en biedt op een leuke manier zwemlessen aan met veel aandacht voor individuele groei en behoeften. Er zwemmen 8 kinderen per groepje. De lessen gaan door in de schoolvakanties. Door de weeks zwemmen kost minder dan in het weekend. Ook is het mogelijk om in groepjes van 4 kinderen te zwemmen. Wel kost dit bijna twee keer zoveel per maand.
     De snelcursus behoort ook tot de mogelijkheden: in 1 week 16 uur zwemmen in groepjes van maximaal 6 kinderen (vanaf 5 jaar). Hiermee behaalt jouw kind eerder het A- of B- diploma.

ZWEMLESSEN IN EMMELOORD:

Bosband Emmeloord
Met hun Licentie Nationale Zwemdiploma geeft Bosbad Emmeloord ABC zwemlessen van 30- of 60 minuten. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemdocenten hebben zekerheid en veiligheid hoog in het vaandel. Jouw kind ontvangt na afloop ook de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Deze officiële diploma’s worden erkend door bijvoorbeeld de politie en de brandweer. Het inschrijven is het duurst van de hele provincie: €33,25. Wel kun je, netzoals bij de Koploper in Lelystad, gratis oefenen met je kind (mits je zelf het reguliere bedrag betaalt). 

ZWEMLESSEN IN SWIFTERBAND:

In de zomer kan je kindje zelfs leren fijn leren zwemmen in de buitenlucht. Bij zwembad De Abelen kun je óf 2 keer per week 45 minuten zwemmen, óf  1 keer 90 minuten. Bekijk de website voor meer informatie.


ZWEMMEN IN FLEVOLAND

Voor welk zwembad je ook kiest, de reguliere lessen kosten tussen de €37 en €47 per maand. De lessen duren 30- 45- of 60 minuten en de groepjes zijn gevuld met 8-10 kinderen. Wil je dat het proces sneller geschied of met minder kinderen, dan zal je iets dieper in de portomonee moeten graven. Uiteindelijk zal je kind op zijn of haar eigen tempo het A en B diploma behalen, en indien gewenst, het C-diploma. Sommige zwembaden bieden bepaalde pakketten aan met een zwemdiplomagarantie.
Happy swimming!

TIP: Wil jij nog op zoek naar andere sportverenigingen in de buurt? Neem een kijkje bij onze Clubjes! Naar de website