Manege LelystadTerug naar het overzicht

Paardrijlessen kun je volgen bij Manege Lelystad, van guppenclub tot voltige, van beginner tot gevorderd.
Manege Lelystad is te vinden in een bosrijke omgeving en telt zo’n 35 manegepaarden en -pony’s. 

Speciaal voor kinderen van 6 tot 8 jaar die dol zijn op dieren en heel graag willen leren paardrijden is er de ‘Guppenclub’. Hier leren kinderen spelenderwijs de grondbeginselen van ponyrijden. De lessen duren een half uur en vertrouwen en plezier staan centraal. De jonge ruiters en amazones krijgen les van een gediplomeerde instructeur en worden tijdens de les begeleid door een ouder of begeleider.

Er wordt tijdens de lessen veel aandacht geschonken aan gymnastiekoefeningen. Door middel van leuke spelletjes raken de kinderen vertrouwd met pony’s. Er wordt veel gestapt en een beetje gedraafd. Naarmate de kinderen vertrouwder raken met een pony, zullen ze zelf meer gaan sturen en mooie figuren rijden. Zo nu een dan kunnen de kinderen ‘afrijden’ voor een diploma!

In de zomervakantie zijn er ruiterkampen vanaf 8 jaar.

Meer informatie over deze manege lees je op de website via de websitebutton!

Manege Lelystad

Hoefslag 1
8219 PV Lelystad
Openingstijden zie website
Prijs vanaf € 11,00 voor een les, zie de website voor meer informatie Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?
Gratis toegankelijk