Wordt een zeekadet!Terug naar het overzicht

Durf jij het aan om zeekadet te worden? Dat kan bij Zeekadetkorps Lelystad!
Vanaf 10 jaar kunnen jongens en meisjes, die een zwemdiploma hebben, lid worden van het Zeekadetkorps Lelystad.

De zeekadetten komen elke zaterdag bijeen aan boord van de Port of Lelystad, het varende korpsschip. Vanaf het schip worden allerlei leuke en spannende activiteiten georganiseerd. Alles heeft te maken met het water.

Een zeekadet leert natuurlijk varen en zeilen. Maar er is meer. Al het materiaal wordt door de kadetten zelf onderhouden. Zo kan een kadet aan het sleutelen zijn in de machinekamer of aan het koken voor de hele bemanning in de kombuis.

Elke zaterdag is het weer spannend welk avontuur er beleefd gaat worden? Op ontdekkingsreis op het Markermeer? Dropping met navigatie oefening?
Vooraf aan de zaterdag krijgen de kadetten een appje met het programma van die dag.

Tijdens de korps dagen worden alle beginselen bijgebracht om een echte zeekadet te worden. Omdat dit in groepsverband gebeurt, leren leeftijdsgenoten elkaar gemakkelijk kennen en vaak ontstaan er vaak mooie vriendschappen. Als het je leuk lijkt om lid te worden van het Zeekadetkorps Lelystad , dan kun je het beste gewoon eens langskomen tijdens een korpsdag: elke zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. En natuurlijk mag je je ouders meenemen. Je kunt 3 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt.

Ben je eenmaal lid van het Zeekadetkorps Lelystad, dan wordt het vast alleen nog maar leuker. Je wordt echt actief opgeleid tot een volwaardige zeekadet / nautisch beroep, terwijl je vooral ook een leuke vrijetijdsbesteding hebt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen het korps, ga dan eens langs bij de Port of Lelystad.


Inschrijven
Als je zeker weet dat je lid wilt worden kan één van je ouders/verzorgers je inschrijven.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: volg ons op facebook en meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Zeekadetkorps Lelystad


Bataviahaven Lelystad
Openingstijden elke zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur Prijs Contributie – € 15,00 per maand
Aanschaf werkpak – € 30,- zodra je besluit lid te worden
Uniform ongeveer – € 135,- (maar dat heb je voorlopig nog niet nodig!)
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Festival Buitenlol

Festival Buitenlol

Stad & Natuur organiseert op zondagmiddag 21 april het festival Buitenlol op Stadslandgoed de Kemphaan! Het belooft een middag vol buitenplezier te worden. Vol met toffe activiteiten voor kids zoals Geurmemory, Silent Disco en nog veel meer! Kom je ook gezellig langs?
Gratis toegankelijk