• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Laarzenpad in ZeewoldeTerug naar het overzicht

Tof laarzenpad met kinderopdrachten in Zeewolde bij Boeren Pitstop.
Zeewolde is een nieuw laarzenpad rijker! Vanaf de picknickplaats van Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2 kun je een flinke wandeling door het Horsterwold en langs de boerenakkers maken. Met leuke belevingsopdrachten waarbij kinderen met behulp van al hun zintuigen leren over de natuur en samen genieten.

Het Boeren Ommetje is de korte wandeling van 2 km en daardoor geschikt voor jonge kinderen. Voor stoere oudere kinderen en voor volwassenen is de route te verlengen met het Rondje Landerijen van 4,5 km.

Initiatiefnemer is Carolien den Brok die met hulp van Staatsbosbeheer het idee van de educatieve wandeltocht voor kinderen uitwerkte. “Met het boekje in de hand worden de wandelaars al gewezen op de luchtacrobaatjes op ons melkveebedrijf: de boerenzwaluwen. In de wegberm worden zij bijvoorbeeld uitgedaagd te zoeken naar de planten die er groeien. In het bos worden zij met behulp van de opdrachten uitgedaagd tot een grastouwwedstrijdje en ja, winnaars krijgen als prijs natuurlijk grasconfetti…!” knipoogt de enthousiaste boerin. “Kinderen gebruiken tijdens de route al hun zintuigen en steken van de opdrachten het nodige op. Maar naast het educatieve karakter is het gewoon ook enorm genieten met elkaar, juist aan de hand van de eenvoudige opdrachten. Vlecht weer eens een bloemenkrans met je kind of speel weer eens ‘boompje verwisselen”! Het laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. “Trek dus laarzen aan en ter bescherming tegen prikkende planten een lange broek” raadt Den Brok tot slot aan.

Het laarzenpad kun je starten of eindigen met een loeileuke tussenstop op de boerderij bij Boeren Pitstop. Om te koe(ke)loeren in de stal, te spelen in de boomhut of met al die kilometers in je benen te genieten van een welverdiend boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij. Het boekje met de route en belevingsopdrachten voor kinderen is exclusief verkrijgbaar bij Boeren Pitstop en kost 3 euro per groep. 

Klik voor meer informatie op de roze websitebutton!

Meer uitjes in de buitenlucht vind je hier!

Boeren Pitstop

Erkemederpad 2
3896LX Zeewolde
Openingstijden Boeren Pitsop is van april t/m september, zeven dagen per week van 09.30-21.30 uur geopend. Prijs € 3,- per groepje Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Ontmoet mega veel leuke cultuurclubs uit Almere en doe mee!

Samen leuke muziek-, dans- of tekenlessen ontdekken? Kom naar de Kids Cultuur Proeverij op 29 juni in De Nieuwe Bibliotheek Almere. Maak kennis met allerlei Almeerse cultuurclubs en doe leuke activiteiten.

Bekijk het programma en meld je aan