• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Genieten in het CascadeparkTerug naar het overzicht

Kom spelen en ontmoeten en recreëren in het Cascadepark in Almere Poort!
Het Cascadepark in Almere Poort is heel erg veelzijdig! Jong en oud kunnen zich hier goed vermaken.

Playground
De Playground biedt ruimte voor voetbal, basketbal, tennis en atletiek en heeft een multifunctioneel speelveld om andere sporten op te beoefenen. Op de Playground zijn ook speeltoestellen geplaatst voor de kleinere kinderen. Bij de Playground is een klein amfitheater gerealiseerd waar kleine openluchtvoorstellingen kunnen worden gehouden. De Playground en amfitheater zijn voortgekomen uit wensen en ideeën van bewoners uit Almere Poort.

De Playground is vrij toegankelijk voor iedereen. Ook sportorganisaties uit de buurt maken er dankbaar gebruik van.

Een kabelbaan in het Cascadepark!
De kabelbaan is onderdeel van Natuurlijk Spelen in het Cascadepark. Wat een geweldige speeltuin is dit! Je kunt hier heerlijk klimmen, rennen, ontdekken, vallen en weer opstaan. Of ga op avontuur door de struiken en planten,  avontuurlijke paadjes met boomstammen en buizen.

Klokhuis
Het klokhuis, in het hartje van het Cascadepark, is ontworpen door kinderen en bedoeld voor kinderen. De roze taart, zoals het klokhuis ook wel word genoemd, is een educatief gebouw waar kinderen van alles kunnen leren over bouwen, wonen en duurzaamheid. Het is een icoon voor Almere Poort.

Labyrint
Het labyrint in het Cascadepark is een bijzondere plek. Een plek waar je tot bezinning kan komen, maar ook een plek om samen te werken. Samen een moestuin onderhouden is een leuke gezellige bezigheid en tegelijkertijd een perfecte manier om andere mensen uit de buurt te leren kennen. Elke zaterdag van 09:30 tot 11:30 is Klazien aanwezig om met andere vrijwilligers samen te komen. Er zijn verschillende activiteiten van zaai- en oogstfeesten tot mediatie- en moestuinworkshops.

Rozentuin
De rozentuin wordt nu al gebruikt voor picknicks, het tentoonstellen van kunst, het kweken van groenten en bloemen en om lekker in te spelen. De rozentuin is toegankelijk voor iedereen die van genieten houdt!


Check de link via de websitebutton voor meer informatie!

Tip: klik voor nog meer speeltuinen in de regio Almere op deze link!

Stichting Cascade Almere Poort

Dettifopad
Almere
Prijs Gratis Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomerse uitjes en avonturen

Zomerse uitjes en avonturen

Wiehoeee, zomervakantie! Natuurlijk hebben we een blog voor je klaargezet met de leukste uitjes voor deze vrije dagen. Boordevol gezellige, leuke en zomerse uitstapjes voor jou en je kind. Ontdek de beste vakantie-uitjes in Flevoland.

Geen tijd te verliezen!