11x de leukste terrassen met speeltuin in Friesland

16 april 2024
Eindeloos op een terras zitten terwijl de kids zich opperbest vermaken in een speeltuin, dat is iets om naar uit te kijken. Lekker bijkletsen met vrienden of je eigen partner... heerlijk! Wij zetten de leukste terrassen met speeltuin voor je op een rijtje. Kies er één uit of bezoek ze gewoon allemaal!

1. Brasserie om de Dobben

Deze mega fijne eetplek is fantastisch met kinderen. Brasserie de Dobben vind je midden in het natuurgebied de Noardlike Fryske Wâlden bij Burgum. Vlakbij het heerlijke terras is een speelweide met speeltoestellen en je kunt diertjes aaien bij het dierenverblijf. Er is een speciaal kindermenu voor de lunch en diner. 



2. Foodbar Picknickers

Een heerlijk ongedwongen sfeer aan het water dat is foodbar Picknickers in Teherne. Ook héél fijn met kids want er staan gerechten op de kaart die de kinderen ook lusten! Voor jou staan er heerlijke oergezonde gerechten op het menu. Deze prachtige eettent ligt aan het Sneekermeer. Lunch met een view, enjoy!



3. Badmeester Keimpe

Alweer zo’n fantastisch Fries, diner-with-a-view, uitzicht. Dit keer over het Slotermeer.
Badmeester Keimpe in Balk is 100% Kidsproof met een héél fijn kindermenu. In de tuin vind je enorme bouwblokken. Echt een restaurant dat geschikt is voor gezinnen en families.

4. Sparjebird

Eten en drinken in het hart van Friesland. Blokhut Sparjebird vind je in de Hemrik en is een aanrader met kinderen. Goed voor de lekkere wandeling in het bos, spelen in het speelbos en daarna een lekkere lunch. TIP: vraag binnen naar het tasje met opdrachten of doe de speurtocht langs de dieren.



5. Strandpaviljoen de Potvis

Deze prachtige lunchplek in Stavoren is heel geschikt voor gezinnen. Er is een heel groot terras met uitzicht op het IJsselmeer en een speelschip! Ook kun je lekker roetsjen van de kabelbaan. Er staan pannenkoeken en ander lekkers op het menu. En je krijgt een fijne kleurplaat. Super plekje!



6. Paviljoen de Leyen

Bij Paviljoen de Leyen kunnen de kindereren in de zomer heerlijk op het speelveld spelen of op het strandje met poedelbadje. Zelf geniet je vanaf het terras van het weidse uitzicht over natuurgebied de Leijen. Dit restaurant ligt in Rottevalle. Hier moet je zeker even langs gaan! 

7. De kruidhof

Deze telt ook mee want het is zo’n toplek met kinderen. Je kunt wat lunchen in het tuincafé en de kinderen vermaken zich in de té gekke speeltuinen. Er is een kleine en grote speeltuin met klimheuvel en glijbanen, klimtoren, een kabelbaan, watertoestellen en heel veel zand! Nog een rondje door de botanische tuinen en je hebt een perfecte dag.



8. De Koppenjan

Hier kun je heerlijk pannenkoeken eten en fantastisch spelen. 



9. De Dwaler in Bakkeveen

Heerlijk eten op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in de grote speeltuin. Er staan poffertjes, pannenkoeken of patat op het kindermenu maar ze kunnen natuurlijk ook wat van jou meepikken. Ga lekker met je kids het doolhof in of help ze goud zoeken met een zeef. Deze plek ligt naast het openlucht/bosbad Dúndelle dus je kunt er een dagje uit van maken!

10. Boerderij De Omleiding

Wat drinken, wat eten en kanovaren, bij Boerderij De Omleiding kan het allemaal! Het restaurant ligt aan het water in natuurgebied 'it Butenfjild' in Veenwouden. Doordat het grenst aaan allerlei wandel- en fietsroutes is het een fijne plek om even tot rust te komen en te genieten van alles wat de boerderij te bieden heeft. TIP: deze plek is alleen standaard op zondag geopend!

Boerderij de Omleiding - Natuurcamping in Noordoost-Friesland

11. Het Booze Wijf 

Ook dit restaurant is een erg fijne plek. Het Booze Wijf is nautisch en sfeervol ingericht en beschikt over een groot terras met uitzicht over de museumhaven en het Lauwersmeer. Voor de kids is er een waterspeeltuin, een strandje naast het terras en een indoor speeltuin. 

12. De Groote Wielen

Hier kun jij lekker chillen terwijl de kids zich in de omheinde speeltuin vermaken. Win-win! 


Hier vind je meer kindvriendelijke restaurants in Friesland.

Eet smakelijk!