• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Echt leuke uitjes met tieners in Friesland

13 februari 2024

Van de een op andere dag heb je een echte tiener in huis. Pluktuinen, speeltuinen en boerderijen zijn opeens passé. Een rondje door het bos wandelen is over het algemeen ook niet een idee waar ze warm voor lopen. Zeker als je nog wat jongere kinderen in huis hebt, wordt een uitje bedenken wat voor iedereen leuk is opeens een opgave. Maar het 'bonden' als gezin is juist in deze leeftijdsfase zo belangrijk. Wij hebben voor jou heel veel tips op een rij gezet.

Eropuit tips met tieners

1. Wandelen

Wandelen is natuurlijk stóm! Tot je het geocaching gaat noemen... 

2. Escape room

Escape rooms zijn er in alle soorten en maten. Kies er eentje die precies genoeg uitdaging heeft! Lees hier: De leukste escape rooms met kinderen.

3. Klimpark

Een klimpark heeft over het algemeen lekker veel uitdaging voor actieve kids.

4. Schaatsen!

doen met tieners

Lekker zwieren over het ijs blijft een leuke bezigheid. Over het algemeen gaan de schaatsbanen rond eind september, begin oktober open.

5. Film

Niets zo fijn als een middag (of avond) in het pluche. Een lekkere beker popcorn voor je neus en een fijne film waarbij je helemaal in het verhaal duikt. Wil je extra scoren bij je tiener, boek dan een stoel waarbij je helemaal de king of queen bent.  Wij tippen: Cinesneek

6. Karten

Bij de kartbaan in Leeuwarden kun je je lekker scheuren. Súper tof om als gezin te doen! 

7. Uit eten

Dit doe je bij voorkeur in een Insta-waardige tent. Wij tippen Lazy LemonFoodbar Picknickers en Bajes / Proefverlof in de Blokhuispoort

TIP: maak wel de foto's en stel pas na het eten een internet-kwartiertje in!

8. Een potje glowgolf

Niet voor ieder kind misschien, maar bij ons is een fanatiek potje glowgolf nog altijd en leuk uitje, zoals glowgolfen bij Pieter Poot.

9. Suppen

Heerlijk! Zeker als er nog iemand af valt ook. Succes verzekerd! 

10. Organiseer een spelletjesmiddag

Haal lekkere hapjes in huis en installeer je aan tafel voor een lekker potje Kolonisten van Catan, Monopoly of kaartspelletjes als UNO en SkipBo. Hoe fanatieker hoe beter. 

11. Jumpen

Jumpen is altijd leuk! Ook voor tieners. Dus hop! Anti-slip sokken aan en lekker een uurtje jumpen! Wij tippen: Jumpstyle Drachten.

12. Theater

Houdt je kind van dans? Ga naar een vette dansvoorstelling. Ook cabaret of een musical zijn natuurlijk geweldige voorstellingen om je tiener mee naartoe te nemen.

13. Shoppen

Tienerdochters zijn hier bijna altijd voor in. Natuurlijk kan je dwalen door de straatjes van Leeuwarden. Maar ook d'Oude Stad in Alkmaar en Groningen zijn te gek. Ook tof: Batavia stad! Combineer het in Groningen met een bezoekje aan het Forum, pak meteen een film mee en zoek een Instagrammable tentje, zoals Børger. 

14. Fietstour met Baja Bikes

Met Baja bikes kun je in verschillende steden een fietstocht doen, ook in Leeuwarden, Alkmaar en Groningen!