De leukste kerstvakantie tips in Friesland 2023

19 december 2023

2023 - KERSTVAKANTIE. Een heerlijke lange kerstvakantie voor de kinderen! Binnenkort staan hier onze tips en ideeën voor leuke dingen om in de kerstvakantie met kinderen te doen in Friesland! 

Tips voor uitjes in de kerstvakantie in Friesland
Wat is er deze kerstvakantie te doen in Friesland? Onze tips voor kerstvakantie uitjes, kerst-uitjes en familie-activiteiten wordt het een hele leuke vakantie met de kinderen! Van winterse voorstellingen en sportieve uitjes tot de leukste musea voor kinderen. Geniet van deze magische tijd met elkaar!

IJsparadijs
In Natuurmuseum Fryslân kun je deze kerstvakantie schaatsen! Er is een gezellige indoor ijsbaan gemaakt, dus geen gedoe met klunen en koude vingers. En de schaatsen zijn aanwezig. Kom je ook? Gratis na entree!Scandinavische Kerst
Beleef een betoverende Scandinavische kerst bij het Fries Scheepvaart Museum! Geniet van creatieve opdrachten in het museum, eindigend in het kindermuseum waar alles aangeraakt en uitgeprobeerd mag worden.Bouw je eigen droomwereld
Ontdek de kunstenaar in jezelf bij het Fries Museum! Neem deel aan de Familieworkshop: "Bouw je eigen droomwereld." Laat je creativiteit de vrije loop en ga samen aan de slag met gezellige workshops.Gelukskoekjes maken
Ga gelukskoekjes maken met je gezin bij Princessehof! Een leuke familieworkshop waarmee je het nieuwe jaar goed begint met het vastleggen van jouw nieuwjaarswens. Wat is jouw gelukswens voor 2024?Kerst bij de Lawei
Kom deze kerstvakantie naar de leuke familiemusical "Het wonder van het Elfenbankje" of ga op Tweede Kerstdag naar de spannende kerstfilm "The Grinch" bij De Lawei! Combineer de film met een kerstdiner bij De Lawei!Winterse Obstakelrun
Doe mee aan de Elfstedenloop, een winterse obstakelrun voor kinderen van 4-12 jaar. Het vindt plaats op 3 januari in Heereveen bij het Abe Lenstra stadion. Dus trek je sportschoenen aan een sprint het nieuwe jaar in met de Elfstedenloop

Verlichte junglewereld
Bezoek Winterdroom en Night of the Jungle. Strijd mee in de familieshow in het Jungletheater. Voel de adrenaline stromen in de waterrijke junglespeeltuin. En geniet bovenal van een Orchideeën Hoeve gehuld in magische wintersferen!

Wat is er te doen vandaag?
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven deze kerstvakantie. Voor alle toffe uitjes neem je dagelijks een kijkje in onze Uitagenda. Daar verzamelen we de leukste wandelroutes, knutselactiviteiten, museumbezoekjes en nog veel meer!

Onze populaire kerstblogs!

Kerstbal pimpen
Samen met de kinderen een eigen kerstbal of kersthanger maken is ontzettend leuk om te doen. Wij hebben 21 toffe tips voor je op een rijtje gezet.

Kerstfilms
Het is kerstvakantie, dus tijd voor kerstfilms en kerstseries. Hieronder onze 26 favoriete kerstfilms en kerstseries, die leuk zijn voor kinderen. Welke kies jij?

Waarom zou je die kersthapjes beperkten tot het kerstdiner? Je kunt ze op élke dag in de kerstvakantie maken! In deze blog vind je allemaal leuke voorbeelden Heb je zin om de deur uit te gaan met je kinderen en een leuk uitje te doen? In onze uitagenda vind je voor elke dag nieuwe inspiratie! 

En volg je ons al op Facebook en Instagram? Ook hier houden we je dagelijkse op de hoogte van alle leuke uitjes in de regio. 

Onze vaste volgers hebben ‘m al in de mail ontvangen: onze kerstvakantienieuwsbrief met favoriete uitjes voor deze vakantie! Meld je hier aan om ‘m voortaan zelf ook te ontvangen.