De leukste uitjes met peuters en kleuters in Friesland

14 februari 2023
Er lekker op uit met je kleintje. Het is zo fijn, die tijd die je samen kunt beleven voordat ze naar de kleuterschool gaan! Waar kun je allemaal heen? Wij hebben al onze tips voor je verzameld.
De leukste uitjes met peuters en kleuters in Friesland

Speelparadijzen

Veel indoor speelparadijzen hebben een afgeschermde hoek voor de kleintjes. Tijdens schooltijd is het er ook goed toeven! Er zijn in sommige speelparadijzen zelfs extra dansuurtjes. Wist je dat het ook een heel fijne plek is tijdens heel warme dagen? Lees hier onze blog: Speelparadijzen in Friesland.

Wij tippen:
- het Speelbos | Joure
- de Avonturij | Bakhuizen

Kinderboerderij met speeltuin
Even lekker naar buiten, struinen tussen de beestjes en nog even lekker spelen in de speeltuin?

Wij tippen:
- Doniastate
- speelboerderij Boer Bart

Voorlezen
Bij de openbare bibliotheek doen ze er alles aan om jonge kinderen te interesseren voor boeken! Ga gezellig naar een voorleesochtendje. Wist je dat kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden bij de bieb? 

Wij tippen:
- dBieb

Peuterballet
Bij verschillende dansscholen wordt peuterdans/ballet gegeven. Kids leren bewegen, luisteren naar muziek en maken vooral heel veel plezier! 

Wij tippen:
- dansstudio Drachten

Theater
Met het theater kun je niet vroeg genoeg beginnen! Er zijn al voorstellingen voor kinderen van 2 jaar. Nijntje bijvoorbeeld. Of de Gruffalo. Interactieve muziekvoorstellingen! 

Check het aanbod bij:
- de Lawei in Drachten
- de Harmonie in Leeuwarden

Film
Pathé kun je terecht bij de kleuterbios! Een film afgestemd op de doelgroep en maximaal 60min!

Speeltuinen
Voor een kleintje is de speeltuin in de wijk al prima. Je hoeft er niet speciaal op uit. Leuk: maak eens een fietstochtje langs verschillende speeltuintjes. Toch iets meer uitdaging? 

Zwemmen
Water is altijd goed! Een badje waar het goed toeven met kleine kinderen is: Jonas in de Walvis. Verder tippen wij buiten: Bosbad Appelscha, waar het peuterbad lekker ver van de rest van de bad ligt en er heerlijke schaduwrijke plekken zijn!

IJs eten
IJs eten is wat ons betreft altijd een succes met kinderen. Ga er lekker op uit met een heerlijk ijsje als beloning! De 10 leukste ijssalons vind je hier: Lekkerste ijssalons van Friesland.

Kabouterpaden
In de Friesland zijn verschillende kabouterpaden te vinden: Kabouterpaden in Friesland.

Terrasje
Wil je eens lekker lunchen, borrelen of koffie drinken met een vriend(in) terwijl de kinderen zich goed vermaken? Wij weten wel waar je dat goed kunt doen! 

- Lazy Lemon
- het Proefverlof | Leeuwarden
- Foodbar Picknickers | Terherne
- Paviljoen de Leyen | Rottevalle

Op de fiets langs de boeren


Voor kleine kinderen is alles een belevenis. Ga eens op boerderij fietstour en haal je eten bij kraampjes langs de weg. 

Pluktuinen
Dit uitje is natuurlijk seizoensgebonden, vaak mogelijk vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst! Lees hier waar je de leukste pluktuinen van Friesland vindt!

De uitagenda
Op onze uitagenda kun je een leeftijd filteren. Zo zie je alleen de uitagenda tips die geschikt zijn voor jouw kleintje! Denk aan open boerderijdagen, kijken in de schaapskooi en nog veel meer! Uit Agenda.

Maak er een mooie dag van met je kleintje!