De 7 leukste binnenspeeltuinen van Friesland!

9 januari 2024

Zijn jouw kinderen ook zo ontzettend gek op indoor speelparadijzen? Klimmen, klauteren en echt even lekker kind zijn? Bij koud of regenachtig weer zijn binnenspeeltuinen daarvoor natuurlijk echt een uitkomst. Daarom hebben wij voor jou 7 indoor speelparadijzen in Friesland op een rijtje gezet. Hoef je er alleen nog maar eentje uit te kiezen.

De leukste binnenspeeltuinen in Friesland

Speel- en dierenpark Sanjes Safari 

Bij Speel- en dierenpark Sanjes Safari kun je binnen en buiten spelen! De softplayhoek is superfijn voor de allerkleinsten, terwijl de oudere kids zich kunnen uitleven op de springkussens. Ook is er een apenkooi met maar liefst drie verdiepingen aan klim- en klauterplezier. 

Home - Speelbos Joure


Monkey Town 

De supertoffe indoor speelparadijzen van Monky Town hebben leuke attracties voor kinderen t/m 12 jaar. Bij Monkey Town Leeuwarden kun je zelfs lasergamen. Bij Monkey Town Wolvega en Monkey Town Franeker kun je je ook nog eens uitleven op de bowlingbaan. 

Ballorig Drachten, Sneek en Heerenveen

Hoe oud je kind ook is, bij Ballorig Drachten en Ballorig Sneek is er voor ieder kind wel wat leuks. Zo zijn er peuterochtenden voor de kleintjes en kunnen de grotere kids zich uitleven op de trampolines. 

Speelbos Joure

Speelbos Joure is ideaal voor een paar uur rennen, klimmen en klauteren. Het speelbos is ontworpen voor wat jongeren kinderen en voor de oudere kids is er een gamewereld. Je kunt hier ook echt lekker zitten met koffie en een tijdschrift. Succes verzekerd voor  iedereen. 

Binnenspeeltuin Flippies Pretpaleis in Bakkeveen | Dagje uit vol pret bij  Molecaten!

Flippies Pretpaleis

Rennen, vliegen, springen, dansen, klauteren en plonzen in het ballenbad; in de binnenspeeltuin Flippies Pretpaleis in Bakkeveen mag én kan het allemaal. De speeltuin heeft een ballenbad, trapladders, zachte klauterbluggen en een grote glijbaan. Het pretpaleis is ook leuk op zonnige dagen; er is namelijk ook een fijne buitenspeeltuin!

De Naturij

De Naturij heeft naast een buitengedeelte met speeltuin en diertjes, ook een binnenspeeltuin. Klim in de hoge klimtoren (met uitkijk over het Naturij terrein) als je durft, neem een duik in de ballenbak of roetsj van de glijbanen. 

De Grote Keizer

Bij de Grote Keizer vervelen kinderen zich zeker niet! Niet alleen een kinderspeelparadijs, ook een bowlingbaan en met goed weer kun je buiten ook spelen op de springkussens. 

Ken jij nog een leuke binnenspeeltuin die hier niet tussen staat, maar eigenlijk niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!