• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vlieland: 9x uitjes met kinderen

21 mei 2024
Op Vlieland kun je heerlijk genieten van de rust. Zodra je op de boot zit is het vakantiegevoel compleet. Wij geven je de leukste tips om er met kids een geweldige tijd van de maken. Ontdek de grootste zandplaat van Europa, ga heerlijk uit eten met het gezin en trek er lekker op uit. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen met kinderen op Vlieland? Je leest het hieronder!
Kabouterpad Vlieland

Vlieland is klein en knus. Al lopend en fietsend kun je het hele eiland ontdekken. 

1. Ontdek dan het eiland met de Vliehors Expres! Hiermee ga je over de Vliehors, een grote zandvlakte in het oosten van Vlieland. 

2. Een vakantie op Vlieland is niet compleet zonder zeehonden. Ga op zeehondentocht op Vlieland! Met de Geus of Northern Diver ga je de zee op om zoveel mogelijk zeenhondjes te spotten. 

3. Geen last van hoogtevrees, beklim dan de vuurtoren van Vlieland. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Met helder weer kun je zelfs Texel en Terschelling zien! 

Zwembad op Vlieland 

4. Spetter spat! Bij Flidunen kun je heerlijk zwemmen. Er is een 25-meter bad, een recreatiebad met turbodouche en een babybad. Durf jij van de 50-meter lange glijbaan? 

Kindvriendelijk uitje op Vlieland

5. Bij Midgetgolfbaan De Oude Vuurtoren kun je lekker midgetgolfen op een 18-holes baan. Voor de kids zijn er kindersticks aanwezig. Dat is handig!

6. Ook op Vlieland heeft de Tweede Wereldoorlog sporen achtergelaten. Dit zie je terug door de overgebleven stelling die op het eiland te vinden is. In Bunkermuseum Vlieland kun je een uitgebreide tentoonstelling zien over het leven en de gebeurtenissen op en rond Vlieland gedurende de oorlog. 

7. Op Vlieland loopt een konijn rond die graag met je op avontuur gaat. Volg het dwaalspoor en vindt de lievelingsplekken van Stout konijn.

Stout Konijn Dwaalspoor

8. Op Vlieland kun je heerlijk paardrijden. Over het strand, door het duin en door het bos; Vlieland heeft hier de perfecte omgeving voor. Bij Manege de Seeruyter kun je meedoen met fijne ritten in de prachtige omgeving.

9. Let's surf! Tijdens de surflessen bij Paal 50 leer jij binnen no-time alles van het golfsurfen.

Uit eten met kinderen op Vlieland 

Genieten aan zee kun je heel goed op Vlieland, maar wist je ook dat er allerlei lekkere restaurants aan zee zijn? Bij Strandpaviljoen Oost kun je namelijk heerlijk eten met een uitzicht op zee. 

Ook bij 't Badhuys geniet je van dit prachtige uitzicht. Voor de kids is er een eigen menukaart met allerlei lekkere gerechtjes en een leuke speelhoek. 

Geen zin in zand? Kom dan poffertjes of pannenkoeken eten op Vlieland bij Poffertjeshuis De Lickebaert

Puur genieten van verse en lokale producten? Dan moet je naar Puur Vlieland

Overnachten op Vlieland 

Op zoek naar nog meer logeeradresjes op Vlieland? Die kun je hier vinden!

Heel veel plezier op Vlieland! Heb jij een tip die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!