Het Woudagemaal LemmerTerug naar het overzicht

Dit is een geweldig gezinsuitje! Ontdek de kracht van stoom en water.
Het stoomgemaal in Lemmer staat samen met 1052 unieke zaken op de lijst van Werelderfgoederen van UNESCO. Dat is niet zomaar wat!!

Spelenderwijs kom je veel te weten over waterbeheer en de werking van het stoomgemaal met stoomketels, stoommachines en pompen. Je zult je verbazen! Ontdek in de ervaar- en belevingsexpositie hoe het stoomgemaal werkt en waarom het nog steeds nodig is.

Er is een 3D film te bekijken: Zet jouw brilletje op en volg het verhaal van Jelle. Lukt het hem om ervoor te zorgen dat Friesland niet onder water loopt? Help hoofdmachinist Jelle daarna in een speurtocht en doe de quiz. Heb je alle vragen goed, dan krijg je een diploma!

Nieuw is de Watertafel. Hiermee ontdek je spelenderwijs wat je zelf allemaal kunt doen om bij wateroverlast droge voeten te houden. Er worden ook regelmatig leuke workshops gehouden, bijvoorbeeld de Mad Science workshop! Meer weten? Check de website.

Lekker eten in de buurt na dit bezoekje kan ook! Check de kidsproof uiteten pagina.

foto Woudagemaal: Daniel Hartog

Het Ir. D. F. Woudagemaal Lemmer

Gemaalweg 1a
8531 PS Lemmer
Openingstijden Kijk even op de website. Prijs Kijk even op de website. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to skoalle!

Back to skoalle!

De scholen zijn weer van start! Fijn dat de kindjes weer naar school kunnen. Voor na school en in de weekenden verzamelen wij natuurlijk weer gewoon de leukste tips bij jou in de buurt.

Eropuit tips