PrincessehofTerug naar het overzicht

Ontdek het koninklijke stadspaleis met de hele familie. Kinderen hebben gratis entree!
In het Princessehof is genoeg te beleven voor jong en oud. Wandel door de tentoonstellingen met speciale familieroutes of doe mee aan leuke activiteiten voor het hele gezin. Het Princessehof is altijd gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

In het prachtige stadspaleis woonde vroeger een echte prinses genaamd Maria Louise. In het Princessehof maak je kennis met de prinses en bekijk je haar chique ingerichte eetkamer. In hetzelfde gebouw werd ook de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher geboren. In de kelder van het stadspaleis ontmoet je de jonge Escher. Ook kan je zelf in een werk van Escher staan in de speciale 3D-muurschildering van Leon Keer.

Kinderactiviteiten
Schuif in de zomermaanden aan bij Tekenen in de tuin en doe mee met verschillende creatieve workshops in de schoolvakanties. Ook organiseert het museum jaarlijks de Prinsen- en Princessedag: een groot gratis feest voor alle prinsen en prinsessen van Friesland. Mis het niet!

Klik even door via de roze websitebutton voor alle activiteiten.

Princessehof

Grote Kerkstraat 9
8911 DZ Leeuwarden
Openingstijden Zie website voor actuele openingstijden Prijs Gratis voor kinderen t/m 17 jaar. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!