• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Alle intochten van Sinterklaas in 't Gooi

24 oktober 2023
2023 - Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Waar en wanneer precies? Wij hebben de Sinterklaasintochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij gezet!
Landelijke intocht Sinterklaas
2023 - Waar oh waar kunnen we weer volop handjes schudden en genieten aan de havens en pleinen in de verschillende dorpen van 't Gooi? Want wat is er nou leuker dan zoveel blije en gespannen snoetjes die ongetwijfeld uit volle borst de sint toezingen of verlegen achter moeders benen stiekem toekijken!

Hoe druk deze periode ook kan zijn, wij zijn blij voor de kinderen dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste middag van het jaar!Landelijke intocht van Sinterklaas

De landelijke intocht is dit jaar op zaterdag 18 november in Gorinchem! Niet zo leuk als in het echt, maar wel altijd bijzonder om te volgen via de televisie, want het blijft heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar deze bijzondere televisie-uitzending te kijken.

Maar natuurlijk willen we hem ook in levende lijve zien. We zullen hier binnenkort alle intochten en/of andere sinterklaasactiviteiten in 't Gooi voor je verzamelen.

Intocht Sinterklaas in Huizen

De intocht in Huizen is dit jaar al op 18 november. Een hele happening met de burgermeester, dansacts, muziek en nog veel meer. En dit jaar is er ook weer een glutenvrije piet bij. Dus zet je pietenmuts maar vast op!

Intocht in Weesp

Ook in Weesp is de Sint er al op zaterdag 18 november. de boot komt om 14 uur aan bij de Hoogstraat. Komen jullie de tekeningen geven?

Intocht Sinterklaas in Hilversum

De intocht in Hilversum is op 19 november 2023. Met een optocht en veel leuke activiteiten voor de kinderen verwacht ik. We plaatsen de details zo snel mogelijk. We weten wel dat de Slaapkamer van Sinterklaas weer in Museum Hilversum in het centrum is. Leuk om te kijken met je kids! Hier kun je komen kijken en natuurlijk een tekening en verlanglijstje achterlaten. 

Intocht in Hilversumse Meent

Op 25 november is de intocht in Hilversumse Meent!

Intocht in Loosdrecht

Op zaterdag 18 november is ook meteen de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Loosdrecht. Rond 12 uur komt Sint aan bij de Porseleinhaven. Vanaf daar begint de grote Loosdrechtse intocht van Oud Loosdrecht naar Nieuw Loosdrecht verlegd.

Intocht Sinterklaas in Naarden

Op zaterdag 25 november 2023 eindelijk weer een Sinterklaas intocht in Naarden. Het voorprogramma begint al om 16.30u bij het Arsenaal. De Sint wordt hier een uurtje later verwacht. Een van de leukste intochten, het is dan al donker, de straten zijn prachtig verlicht....echt een fijn sfeertje!

Sinterklaasintocht in Baarn

Dit jaar komt er weer een prachtig Sinterklaasfeest in Baarn! Zet 25 november 2023 maar vast in je agenda, want dan gaat ons aller hartje weer sneller kloppen!

Sinterklaasintocht Laren

In het centrum van Laren is het zaterdag 25 november 2023 ook feest, dan verwelkomen we de Sint op de Brink. 

Sinterklaasintocht Blaricum

Op zaterdag 25 november kun je Sinterklaas begroeten in de sprookjesachtig verlichte tuin van de St. Vituskerk aan de Kerklaan 17 in Blaricum Dorp! Komen jullie ook?

Sint in Kortenhoef en 's-Graveland

Ja, ja, ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar weer een bezoek brengen aan Kortenhoef en 's-Graveland. Dit jaar op zaterdag 25 november. Rond 12.00 uur zullen zij per boot aankomen tussen de Zuiderhoek en Smidsbrug.
Zijn jullie erbij?

Intocht in Bussum

Erg leuk, want in Bussum staat altijd het plein dan helemaal vol vrolijke kinderen, kraampjes en zijn er genoeg pieten om mee op de foto te gaan. De kinderen krijgen hier volop de kans voor een praatje, kunstje en natuurlijk pepernoten!
Dit jaar zal dit plaatsvinden op zondag 19 november 2023.Sinterklaas in Vreeland

Vaak komt de sint een week later aan in heel veel verschillende dorpen in 't Gooi, zoals Nigtevecht, Vreeland en Loenen. De bedrijfsvereniging Ondernemend Vreeland organiseert jaarlijks de intocht van Sinterklaas in dit prachtige dorp! Kort na de landelijke intocht komt de Sint met zijn vele pieten per boot in Vreeland aan. Hij wordt ontvangen door de burgemeester of een van de wethouders. Voor alle kinderen is er iets lekkers en zij kunnen in het Dorpshuis Sint een handje komen geven. Een erg leuke kleine dorpse intocht!

Sinterklaas in Muiden

Op zondag 19 november 2023 komt Sinterklaas weer als vanouds aan in Muiden

Sinterklaas in Muiderberg

In Muiderberg is ook altijd van alles te doen, met Koningsdag, tijdens de kinderparada en natuurlijk is er ook een intocht. Dit jaar komt Sint op zaterdag 18 november naar Muiderberg. Meer info volgt.

Overige intochten van de Sint in 't Gooi

Muiderberg, Maartensdijk, Blaricum of Eemnes, per dorp is de intocht verschillend, op sommige plekken komt hij met Ozosnel en  is er een tour met muziek en veel gezelligheid dwars door het dorp. En aan het einde van de optocht heb je vaak kans om samen te dansen of handjes te geven. Klik door via de link voor meer informatie.  

We doen ons uiterste best om alle intochten te vermelden. Mochten we er eentje missen die er echt bij moet, of heb je een foutje ontdekt? of een wijziging op het laatste moment? Aarzel niet om ons te contacten en laat het ons weten via gooi@kidsproof.nlLeuke Sinterklaasuitjes!
In Hilversum is er dit jaar ook een Sint-speurtocht, leuk om te doen op een moment dat het je goed uitkomt. Zo zijn de kindjes toch bezig met het traditionele Sinterklaasfeest.

Ook is er een Sinterklaasweekend in Hilversum gepland in de VUE bioscoop op de markt en in het Filmtheater Hilversum.

Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk voor een compleet overzicht in onze uitagenda en volg ons via Facebook voor de dagelijkse dosis inspiratie!


Heel veel plezier!
Groeten Maud

Meer leuke uittips

Wil jij ook een overzicht van alle pannenkoekenhuizen in 't Gooi of de leukste boswandelingen voor kinderen in de buurt?

Check hier al onze andere blogs vol inspiratie! Naar de website