Alcoholvrije cocktails - ook heerlijk voor de kids!

27 november 2023
Gezellige oud&nieuw gepland? Maar ben jij de bob? Of wil je ook iets leuks voor de kinderen om mee te proosten om 24.00u?  Dat kan hel makkelijk met deze gezellige alcoholvrije cocktails. Eens even wat anders dan wijn, bier of sterke drank en toch gezellig samen borrelen.
Cocktails non alcohol - voor een extra feestelijk borrelmoment
Bovendien kunnen de kinderen lekker meedrinken. We beginnen met een aarbeien daiquiri, maar dan anders.

Aarbei daiquiri zonder alcohol

Deze alcoholvrije cocktail is makkelijk te maken. Je blender is het geheim. Vul 'm met:
- ijsklontjes
- verse aardbeien 
- scheutje aardbeien siroop

...mixen maar. Wel even de kroontjes van de aardbeien halen natuurlijk! Daarna voeg je er wat spa rood aan toe en maak je het af met verse aardbeien (in stukjes of geprakt), voeg extra ijsklontjes en een takje verse munt toe. Versier het glas met een randje suiker, of een feestelijke prikker en klaar ben je.



Ananas smoothie

Feestelijke drankjes met simpele smaken kunnen je alcoholvrije borrelmoment behoorlijk opleuken als je het mij vraagt. Voor deze heb ik ook een blender gebruikt. In de blender doe je naar smaak:
- ijsklontjes
- verse ananas
- multivruchtensiroop met 0% suiker
- kokosmelk

Als je dat goed gemixt hebt, versier je het glas met een suikerrandje door het glas eerst in de siroop te dopen en vervolgens in een bordje met suiker. Ik gebruik meestal rietsuiker, dat is lekker dik.

Op de rand van je glas plaats je een vers schijfje ananas. Vergeet niet een kartonnen rietje.... smullen maar!



Cocktails zonder alcolhol

De cocktail hieronder lijkt op de 'tequila sunrise' maar dan onderste boven en uiteraard zonder tequila. Waarom zou je het ingewikkeld maken, als het zo simpel kan?! Begin je met lekker veel ijsklontjes in een longdrink glas, giet de jus d'orange in tot een centimeter van de rand. Daarna giet je heel langzaam grenadine erbij, deze blijft dan mooi aan de bovenkant zitten. Maak het af met een takje verse munt en een vrolijk rietje of cocktailprikker.



Banana Colada alcoholvrij

Welk kind is niet gek op banaan. Maar dat geldt niet alleen voor kinderen. Wij zijn er thuis allemaal dol op. Mix, verse banaan, met kokosmelk en een scheutje multivrunchtensiroop (of een beetje extra suiker) voor de zoetkauwen. Versier het randje van het glas weer met krokante rietsuiker en plaats een schijfje banaan op de rand van het glas.

Geniet van deze heerlijke bananensmoothie!



Pina Colada non alcohol

Een variant op bovenstaande cocktail is deze Pina Colada!

Ingrediënten:
- ijsklontjes
- kokosmelk
- ananassap

Met de ingrediënten kun je een beetje spelen. In plaats van kokosmelk kun je karnemelk of magere yoghurt gebruiken. Mix verse banaan met de kokosmelk, de ijsklontjes en het ananassap. Voeg in het glas zelf ook nog ijsblokjes toe, steek er een zuurstokje, verse munt en een rietje in en klaar is de kindvriendelijke Pina Colada ;-)!



Cranberry Cocktail

Ik ben zelf dol op de smaak van cranberrysap, meestal kies ik voor de light variant. Voor de Bob is dit een heerlijk fris drankje! Maar leuk 'm een beetje op.

Doe een aantal ijsblokjes in een glas. Vul het glas voor de helft met cranberrysap en vul de rest van het glas met Spa rood. Je kunt er nog enkele losse cranberry's bij doen. Versier het glas als een echt cocktailglas door vers fruit op de rand te zetten en genieten maar. 




Strawberry Mojito

Ingredienten:
- ijsklontjes
- verse aardbeien
- spa rood
- citroen
- verse munt
- suiker

Crush ijsklontjes, snij de aardbeien schoon en pureer zeer zijn, pers een halve cirtroen en mix dit en roer goed door elkaar. Voeg daarna spa rood bij voor een bubbelend effect. Pak kleine feestelijke glaasjes en begin met een schepje suiker en verse munt, giet daarna de mix in en maak het af met een verse aarbeien.

Prik als laatste een mooie verse aardbei op de rand van het glas - proost!



Fruity Smoothie Cocktail

We sluiten af met een feestelijke smoothie vol vers fruit. Hiervoor heb ik zomersfruit gebruikt. Dat kan natuurlijk vers, maar dat kun je ook bij de supermarkt in het vriesvak kopen. Zo hoef je niet te wachten op het seizoen en houd je niets over. Want weggooien is zonde.

Mix dit met ijsklontjes en kokosmelk. De smoothie heeft een frisse, zure smaak door de verse vruchten. Een heerlijk drankje waar je je vingers bij aflikt.

Leuk om in een jampotje te gieten.




Geniet van al jullie alcoholvrije borrelmomenten!

TIP: denk ook aan een gezellige gezonde borrelplank. Mijn kinderen smullen er enorm van als we hier een vrolijke leeuw, palmboom of uil van maken (zie het voorbeeld hieronder).



Fijn weekend!

Liefs,
Maud


Bekijk hier nog meer blogs vol inspiratie voor thuis >>>