Lasergamen bij de Avontuurfabriek

26 januari 2023
Mijn zoon (10) wil voor zijn verjaardag een stoer feestje. Het is niet bepaald een stilzitter, hij móet bewegen, rennen en is gek op plezier maken! Een actief feestje is dus het plan. Hij mocht kiezen, dus werd het 'lasergamen'! Lees hier onze ervaring bij de Avontuurfabriek in Loosdrecht...
Te gek actief kinderfeestje bij de Avontuurfabriek in Loosdrecht

Welkom

Een grote feestelijk gedekte tafel staat klaar in het LED café als we aankomen. Helemaal gezellig met ballonnen, bordjes, tekeningen, servetjes en limonade. De jongens mogen zo vaak en zoveel limonade tappen als ze willen. 

Cadeautjes uitpakken

Nadat er luidruchtig is gezongen voor de jarige, krijgt Julian zijn cadeautjes. Een grote glimlach, zijn vrienden kennen hem goed! Van de Avontuurfabriek krijgt de jarige ook altijd een cadeau, erg leuk!



Frietjes eten en onbeperkt limo

We komen deze woensdagmiddag rechtstreeks uit school dus we beginnen het feestje met frietjes en snacks! De verse frietjes gaan er goed. Er is meer dan genoeg eten voor iedereen.



Elastiekvoetbal

Als alle buiken gevuld zijn, krijgen we uitleg over het eerste programma. De jongens gaan hiervoor naar de zaal waar vanuit het plafond allemaal elastieken komen met daaraan een soort harnas. De spelregels zijn niet moeilijk, dus na de uitleg kunnen ze het veld in en starten ze met het elastiekvoetbal. Hilarisch! 



De teams worden gemaakt en voor ieder is er een pak. Met een grote haak worden ze in hun posities gezet. Je voelt de wedstrijdspanning stijgen. Mijn kerel is helemaal in zijn element met al zijn vrienden om zich heen.



De jongens lachen heel veel, ze schreeuwen ook bizar veel en zijn allemaal bloedfanatiek.
Het is nu al een leuk feestje!



Heus niet gemakkelijk.... maar vooral erg lachen. Iedereen kan het, je hebt geen skills nodig, met alleen enthousiasme ben je al verzekerd van een te gek potje elastiekvoetbal.



Ik mag langs de kant zorgen voor de bijgeluiden. Toeters, liedjes en meer gezelligheid klinkt door de boxen. Als er een doelpunt valt druk ik op de knop en galmt er een luid 'GOOOAAAAAALLLL' door de zaal. Bij mooie reddingen kan ik een applaus aanzetten en wanneer de boel dreigt mis te gaan of stil te vallen druk ik op de knop waarmee een vrolijk 'Olé olé, we are the champions' klinkt. De stemming zit er dus goed in. Met deze specialeffects sluiten we de wedstrijd af en is er even rust! Nou ja, rust?! 

Vraag me niet wat de eindstand is, door alle hysterie ben ik die kwijt, maar ik geloof dat het daar ook niet echt om ging.



Nadat de jongens limo hebben gedronken (van veel sporten krijg je dorst), gaan ze onverstoord verder met de games in het LED café. Van de vloer, rennen ze naar het scherm...
...in ieder geval niet saai!



Uitleg lasergame

De Avontuurfabriek in Loosdrecht is een geweldige plek om te lasergamen. Alles kan, de sfeer is goed en kinderen wanen zich echt even in een gamewereld. Een van de crewleden ontvangt de jongens in de eerste kamer. Hier volgt een duidelijke uitleg en alle spelregels worden doorgenomen. Daar zijn de jongens zelfs even stil van.



Na de uitleg mogen ze allemaal een pak uitzoeken. Even passen en meten, op maat stellen en dan zijn de mannen klaar om te starten met lasergamen! Je voelt de spanning stijgen bij de mannen.



Wanneer ze de arena betreden, start de tijd en vliegen ze alle kanten op. Achter muren, tussenschots en opstakels duiken ze handig weg. Daar waar ik nog mijn weg moet zien te vinden in de tamelijk donkere ruimte, lijken de jongens precies te weten waar ze zich het beste kunnen verstoppen en waar ze juist de aanval kunnen inzetten. Ik kijk geboeid toe en vind het zelfs jammer dat ik niet mee mag doen (ik snap dit uiteraard heel goed haha, begrijp me niet verkeerd)!



De muziek, de kleuren, het gegil, de stilte, het rennen.... het is een heel spannende sessie!

Het is een mooie locatie waar de kinderen volop kunnen rennen, verstoppen, samenwerken met hun team. Ze hebben snel door waar de gangen lopen, de beste schuilplekken zijn en hoe de ruimte in elkaar zit. Dat maakt een aanval nog niet altijd makkelijk. Sommige kiezen voor een goede schuilplek en wachten even af voordat ze toeslaan, anderen kiezen ervoor om te rennen of hun leven er vanaf hangt.



De uitslag

Natuurlijk gaat het ook om het winnen, welk team heeft de beste score, wat zijn de details, er word druk vergeleken. 



Revanche

Natuurlijk kan er maar 1 team winnen. Maar daar hebben we rekening mee gehouden, dus komt er een vervolg. De teams worden opnieuw ingedeeld en de jongens gaan voor een tweede run de arena in. 

De uitdraai krijg je per spel, per persoon en mag natuurlijk mee naar huis.



Met bezweten koppies kruipen de jongens weer aan tafel om uitgebreid na te praten. Ik hoor bijzondere details over een gezamenlijke aanval, over onmogelijke situaties, over spannende kills en het valt me op dat ze allemaal bijzonder hyper en enthousiast zijn.

Geen feest zonder taart

We sluiten af met taart en zingen nog één keer voor Julian.



Als de rode hoofdjes weer bijgekleurd zijn ruimen we de tafel netjes op en sluiten we het feestje af. We bedanken de crew en de jongens krijgen allemaal nog wat lekkers voor op de fiets!

Julian heeft alweer een top-feest gehad en heeft het op de terugweg al over 'de volgende keer' als we gaan lasergamen bij de Avontuurfabriek. Nou dat zegt genoeg denk ik.

Kijk hier als jij ook een lasergame feestje in Loosdrecht wil organiseren!

Wij hebben een heerlijk dag gehad.
...en binnenkort gaan we dus opnieuw naar de Avontuurfabriek.

Groeten,
Maud


TIP: kijk hier voor nog meer leuke kinderfeestjes in 't Gooi
Naar de website