Uittips voor in de voorjaarsvakantie

21 februari 2023
Hebben jullie ook zo veel zin in de voorjaarsvakantie? Hieronder vind je onze tips om er samen lekker op uit te gaan!
Fijne vakantie, Maud
Uittips in de voorjaarsvakantie voor kinderen
Hieronder vind je onze eropuit tips in 't Gooi tijdens de voorjaarsvakantie 2023. Kijk alvast in de Uitagenda voor een overzicht van alle actuele uittips.

Voorjaarsvakantie vol uitjes!

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Wat gaan jullie doen? Bekijk onze favoriete uitjes hieronder of check de website voor een compleet overzicht.

Fijne vakantie!
Maud

De Magische Media Goochelshow

Vrijdag 3 maart is De Magische Media Goochelshow in het nieuwe Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum. Een geweldige show door meester-goochelaar Lars van Tuijl met bizarre breinbrekers om kinderen te triggeren, verbazen en te helpen bij het omgaan met internet en (social) media.
Bestel snel je ticketsKunst maken met LEGO®

Zin om iets creatiefs te doen deze voorjaarsvakantie? De Print Club organiseert weer een leuke workshop voor kinderen in het Grafisch Atelier Hilversum. Kinderen kunnen deze keer lekker met LEGO® drukken.
Creatief uitje

Het Mediamuseum is open!

Een bezoek aan het Mediamuseum in Hilversum draait helemaal om interactie. Je maakt je eigen nieuws, je ontwikkelt games, presenteert het journaal, bent een echte influencer en je speelt spellen. Leuk om te bezoeken in de vakantie!
Reserveer je tickets

Heerlijk springen en spelen

Ga gezellig jumpen, stunten en chillen in het coole trampolinepark Flight Deck 53 in de voorjaarsvakantie! Spring in de rijks monumentale Clemenskerk op de beste hits, een sportief en gezellig uitje voor alle leeftijden. Kom je ook?
Kom jumpen 

Schippers van de Kameleon in het theater

Daar is hij dan eindelijk. De snelste boot van heel Nederland. De Kameleon! Na meer dan zestig boeken, vier speelfilms en een televisieserie razen Hielke en Sietse nu de theaters in. 3 maart te zien bij Theater de Speeldoos Baarn!
Bestel je tickets

Pannenkoekenontbijt & film 

Op dinsdag 28 februari mag je in je pyjama ontbijten met pannenkoeken en ranja bij het Filmtheater in Hilversum. Na het ontbijt kun je de film ‘Kleine All (6+)’ zien. Check ook de andere films in de voorjaarsvakantie!
Bestel je tickets vast

Karten, klimmen, golfen..

...en meer, want Coronel heeft een te gekke indoor kartbaan, grote indoor lasergame arena, midget glowgolf met 18 holes, een vette escape roomen zelfs een indoor klimbos. Je hoeft je niet te vervelen deze vakantie!
Bekijk het aanbod! 

Kikker is verliefd (3+)

Kikker voelt zich de laatste tijd een beetje vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar. Geniet donderdag 2 maart van dit verhaal bij Theater de Speeldoos Baarn.
Reserveer je kaarten 

Creatief in het Kasteel

Gaan jullie op pad in de krokusvakantie? Kom dan langs bij Kasteel Muiderslot! Ze hebben hier een een creatief en afwisselend programma voor het hele gezin. Zo kun je iedere dag wat moois creëeren in het creatief atelier!
Bekijk het programmaEen vet lasergame feestje

Wij gaven een Lasergame feestje bij de Avontuurfabriek! Een super actief feestje dat we combineerden met elastiekvoetbal. Wil jij weten hoe dat is geweest? Lees dan de blog, wij doen uitgebreid verslag!
Onze ervaring

Klimmen in de vakantie

Is jouw kind ook helemaal gek op klimmen en spannende hoogtes? Kom dan lekker klimmen in Lage Vuursche bij Klimbos Gooi Eemland. Check alle eenvoudige én uitdagende routes! Het klimbos is de hele vakantie open.
Durf jij het aan?

Zwemmen met de hele familie

Bij R&A in Blaricum zijn weer leuke zwemactiviteiten gepland in de vakantie. Naast trampoline fun, zeemeermin zwemmen en disco zwemmen is er ook een leuke snorkelworkshop! Geniet in het heerlijke zwembad in Blaricum!
Yes, ik wil zwemmen 

Genieten bij Soesterdal

Kom deze vakantie genieten bij café-restaurant Soesterdal: een historische plek met karakter naast het Nationaal Militair Museum. De ideale tussenstop na een bezoekje aan het NMM of een wandeling of fietstocht in de omgeving.
Kom een kijkje nemen

Fun Forest is weer open!

Alle dare-devils en boomklauteraars opgelet: Klimpark Fun Forest in Almere is weer open! Dus trommel je vriendjes en familie op en reserveer snel jouw favoriete starttijd. Wie daag jij deze voorjaarsvakantie uit?
Naar alle tijden

Heerlijke pannenkoeken

Kom deze vakantie een heerlijk hapje eten bij dit gezellige familierestaurant Het Pannenkoekenhuys in Nederhorst den Berg! Naast dat er onwijs veel lekkere pannenkoeken zijn, kunnen de kids zich helemaal uitleven in de indoor speeltuin!
Kom eten & spelen


Plan een dagje uit in Amsterdam

Alles over kaarten en schepen

Maak in de vakantie kennis met Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam! Breng jouw eiland tot leven op een zelfgetekende kaart, speel bij Duiker Doris en bekijk de tentoonstellingen met de audiotour.
Activiteiten voor jong en oud 

Iconische & kleurrijke (pop)art

Deze vakantie vind je bekende kunstenaars Banksy, Haring, Warhol en Kusama in het Moco Museum in Amsterdam. Vrolijke en knuffelbare moderne kunst super geschikt voor kids. Nu met NFT en Studio Irma extra tof!
Schitterende creaties

Van Gogh voor families

Tijdens de Familiedagen in het Van Gogh Museum kom je dichter bij Vincent dan ooit tevoren! Luister naar het verhaal van de familie van Gogh, bewonder bekende schilderijen en ga aan de slag met je eigen kunstwerken. Echt een tof uitje.
Gratis toegang voor kids 

Vakantie in het Rijksmuseum

Fotografeer of teken als Vermeer, kruip in het hoofd van Rembrandt, ga mee met een rondleiding of op stap met Pim en Pom, doe een workshop of het familiespel; het Rijksmuseum is leuk voor de hele familie! Al voor kids vanaf 3.
Op expeditie in het museum

Workshops en masterclasses

Wat een beweging in de vakantie! Leer racen als een echte F1 coureur, DJ'en, Hip hoppen, Freestyle Footballen en ontdek alles over de natuurwetten bij Move Amsterdam. PS: vergeet de Mobility experience niet!
Naar alle activiteiten

Nederland in oorlogstijd

In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met het leven van vier echt bestaande kinderen in WOII. Een onwijs leerzaam uitje. Heb je ook jongeren in huis? Neem ze mee naar het nieuwe 'gewone' deel van het museum.
Terug in de tijd


Wandelen & spelen

Combineer een fijne wandeling over de hei met een bezoek aan de speeltuin én een gezellige lunch bij Heidezicht. Geniet van mooie pure gerechten en voor kids is er bijv ook een boterham met pindakaas, tosti of een pannenkoek.
Naar de speeltuin Alle tips per dag 

In onze Uitagenda vind je per dag een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt! Wil je graag naar buiten wil of juist een binnenactiviteit, hier vind je van alles voor kinderen van alle leeftijden? Maak van elke vakantiedag een feest.
Alle uittips 

Naar de Speeltuin in de voorjaarsvakantie

De leukste speeltuinen in 't Gooi 

Naar de website