• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vaderdag, knutsel een mooi cadeau voor papa!

20 mei 2024
Vaderdag, het mooiste cadeau blijft toch altijd het zelf gemaakte knutselwerk van je kind! Liefst in alle vroegte op de bedrand. Wij hebben een paar leuke eenvoudige ideetjes ter inspiratie voor je.
Zoenpasje voor papa

Foto-hart voor Vaderdag

Maak een mooie hart met de liefste, voor de allerliefste. Het is niet moeilijk en het resultaat is heel leuk. Je kunt dit met 1 persoon maar ook met een aantal verschillende personen maken. Je maakt in totaal 16 foto's en samen vormen deze een groot hart. Lijst de foto in, of maak er een mooie ansichtkaart van. Ook leuk voor opa op Vaderdag! Iedereen kan het...
Bekijk hier de beschrijving hoe je te werk gaat >>>
Sleutelhanger voor papa

Is jouw vader ook wel eens zijn sleutelbos kwijt? Maak een mooie stoere sleutelhanger voor Vaderdag. Zo wordt het meteen een stuk makkelijker zoeken de volgende keer ;)
Bovendien ziet hij dan elk moment van de dag hoeveel je van hem houdt.
Heb je meer kinderen, dan kun je natuurlijk ook meerdere hangers knutselen. Hoe groter de sleutelbos, hoe moeilijker papa hem kwijt kan raken haha!

Hart van lego

Ben jij een echte legomaster? Dan is het natuurlijk ook helemaal te gek om een groot hart voor papa te maken van lego! Het leuke hiervan is dat papa precies weet hoe moeilijk dit is en hoe knap het is als je deze maakt. Iets waar hij vast en zeker heel blij mee gaat zijn :-)
Boekenlegger voor Vaderdag

Leest papa graag? Dan is het ook leuk om een boekenlegger te maken waarop hij elke dag kan zien hoe lief je hem vindt. Knutsel een mooi hartje voor bovenaan de pagina.
Lees hier hoe je deze boekenlegger maakt >>>
Kusje voor onderweg

Kun je niet altijd bij elkaar zijn? Dan is een zoenpasje een leuk cadeautje. Maak eenvoudig een pasje met een kus voor onderweg. Zo heeft papa altijd een kus van jou op zak. Hoe leuk is dat!
Kijk hier hoe je een zoenpasje maakt >>>I'm nuts about you, daddy!

Zeg het met woorden. Heb je al wat oudere kinderen, dan is het leuk om er een woordgrapje in te gooien. Vul een mooi potje met nootjes, want 'i am ben nuts about you'.

Knutseltip met een woordgrapje

Nog een lief woordgrapje maar dan in het Nederlands: Jij bent mijn favorietje. Wij gebruiken tegenwoordig nog wel rietjes, maar geen plastic meer. Je kunt op veel plekken tegenwoordig papieren varianten vinden. Té schattig toch dit leuke knutselwerkje?!
Papa, op jou kan ik bouwen

Heb jij zo'n hele handig vader die graag aan het klussen is? Dan past dit vaderdag cadeautje misschien nog wel beter bij jouw vader! Want op zo'n vader kun je pas echt bouwen :-) 
Vaderdagontbijt 

Verrassen jullie papa ook elk jaar op Vaderdag met een vaderdagontbijt? Natuulijk met allerlei verwennerijtjes zoals een eitje, verse jus d'orange, maar denk ook eens aan zelf gemaakt pindakaas of jam.
Bekijk hier hoe je zelf pindakaas maakt >>> 
Bak een kaneelbroodje

Of bak een bijzonder broodje. Denk aan een kaneelbroodje of een rozijnenbroodje. Niet moeilijk, heel lekker en het geeft ook meteen een feestelijk gevoel.
Zo maak je een kaneelbroodje >>>

Fijne Vaderdag
Liefs ,
MaudTip:
bekijk ook onze andere vaderdagblogs met leuke knutselideeën >>>